Lovitură dură pentru medicul Răzvan Trancă, care a făcut amor cu o pacientă minoră. Ce i-a făcut soția acum

Lovitură dură pentru medicul Răzvan Trancă, care a făcut amor cu o pacientă minoră. Ce i-a făcut soția acum

Decizie finală și din partea soției, după ce autoritățile au adus deja un verdict, în 2010, în privința celui mai mediatizat caz din acest secol. Doctorul Răzvan Trancă s-a ales atunci cu o condamnare de 4 ani cu suspendare, după ce a violat-o și a încercat să o omoare pe Andreea Mocanu, în 2007, o pacientă care la acea vreme era minoră. Nu s-a ales, în final, cu nicio zi de pușcărie, dar a rămas acum fără soție.

Medicul Răzvan Trancă, părăsit de soție

Doctorul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol și tentativă de omor de Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul șase al blocului în care locuia inculpatul. Instanța supremă l-a condamnat în 2010 la 4 ani de închisoare cu suspendare. În plus, judecătorii au hotărât că bărbatul trebuie să-i plătească victimei 50.000 de lei daune morale.

În timpul procesului, a ieșit la iveală faptul că, înainte de incident, cei doi au întreținut relații intime consimțite și consumaseră alcool. Deși fata era minoră și era și pacienta lui Trancă, medicul a fost achitat în cazul acuzațiilor de viol.

Andreea Mocanu/ Foto: SpyNews.

A intra apoi în calcul reangajarea sa. Spitalul Grigore Alexandrescu a fost obligat să-l reprimească pe Răzvan Trancă în funcția de chirurg, în urma unei decizii a Tribunalului București. Conducerea unității a susținut, însă, că reîncadrea medicului este inadmisibilă și a depus recurs la decizia instanței.

A revenit la muncă

În 2010, controversatul chirurg s-a întors la muncă. El le-a forțat mâna foștilor șefi amenințându-i cu un executor judecătoresc. Trancă a jucat cartea împăcării la poarta spitalului: „Pana la urma exista iertare si putem sa ne iertam unii pe altii”.

„Personal m-am hotarat sa ii acord o a doua sansa. Patru ani a stat in procese, lucruri grave, cutremuratoare. Sunt curios daca va avea forta sa revina si sa isi faca treaba cum o cer standardele acestui spital”, a marturisit directorul Spitalului Grigore Alexandrescu de la acea vreme.

După mai multe tentative eșuate de divorț, soția medicului Trancă a deschis un proces în care cere desfacerea mariajului și încredințarea copiilor, cât și acordarea unor pensii alimentare pentru aceștia. Cuplul a mai vrut să divorțeze și în 2003, în 2007, în 2015 și 2019, însă de fiecare dată dosarele au fost închise, dat fiind că cei doi nu s-au prezentat la termenele stabilite de instanță. Noul termen este 26 octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI