Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban. Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

de: Andrei Simion
04 02. 2020

Moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban se votează miercuri, pe 5 februarie. Victor Ponta a făcut un anunț, chiar cu o zi înainte de acest moment decisiv. Moțiunea a fost inițiată de către PSD și UDMR, documentul oficial fiind citit luni în plenul Senatului.

Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban

Victor Ponta ar putea să marcheze în acest mod o lovitură de proporții pentru Guvernul Orban, iar liderul de la ProRomânia a făcut un anunț în acest sens, pe contul său de Facebook. Fostul premier a lăsat să se înțeleagă că vrea să voteze pentru moțiunea de cenzură. Cu acest prilej, acesta a criticat conducerea Guvernului PNL, în cele trei luni de mandat, efectuate până în prezent. Moțiunea de cenzură a fost inițiată după ce liberalii au aprobat proiectul alegerii primarilor pentru două scrutinuri electorale.

Victor Ponta a transmis un mesaj prin care a lăsat să se înțeleagă că va vota pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD

Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta, pe Facebook, potrivit g4media.ro.

Anunțul lui Victor Ponta a venit și în contextul ordonanței de urgență care a fost introdusă în ședința de Guvern, din această marți, și prin care sunt liberalizate programele de sănătate, finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS. Este vorba despre o ordonanță prin care sunt extinse programele de sănătate, în sistemul medical privat, fiind permisă în acest fel deconectarea serviciilor medicale de la CNAS. Această OUG a fost propusă de către Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Actul oficial al moțiunii de cenzură poartă denumirea de „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești”. Pentru demiterea Guvernului actual sunt necesare 233 de voturi. Luni, în ședința în care s-au reunit Camera Deputaților și Senatul, PSD a pierdut majoritatea, pentru o perioadă de jumătate de oră, cât unii dintre membri au migrat spre alte partide.