Locurile superbe de lângă România, unde poți merge la plajă în luna mai. Sunt accesibile pentru oricine

de: Corina Oprea
12 04. 2024

Se apropie Paștele, care anul acesta cade în luna mai, când vremea este deja plăcută. Românii tind să opteze pentru vacanțe în această perioadă, iar o opțiune validă ar fi o excursie la mare. Află unde poți merge la plajă în luna mai, chiar în apropiere de țara noastră.

Unde facem plajă în luna mai

Cu ocazia sărbătorilor pascale, mulți români aleg să își petreacă vacanța departe de casă. Majoritatea doresc să se relaxeze undeva la mare, însă condițiile meteorologice de la noi din țară nu sunt deloc favorabile în acest sens.

Din fericire, există o mulțime de opțiuni în Europa, chiar în apropierea țării noastre. Cei care vor să se bucure de soare și apă la finalul primăverii, pot opta pentru țările străine, unde vor avea parte de relaxare și vreme bună la doar o aruncătură de băț.

Cipru este una dintre țările în care vremea este tocmai bună de scăldat în luna mai, spre deosebire de România, unde apa mării încă este extrem de rece, chiar dacă termometrele mai indică și 30 de grade celsius.

La ciprioți, soarele este mereu pe cer și temperaturile sunt tocmai bune pentru plajă. Astfel, dacă vrei să forțezi bronzul de primăvară și să te întorci acasă cu un Vibe bun, poți opta pentru această destinație turistică de Paște sau chiar de 1 mai.

Tenerife este o altă destinaţie pentru care am putea opta pe Paște, pentru că atmosfera este exact una de vară. În luna mai ,vremea este perfectă pentru plajă în orașe precum Granadilla de Abona, Costa Adeje, La Guancha, San Miguel De Abona, Los Cristianos, Santiago del Teide, Los Gigantes, El Médano, Arona, Puerto de la Cruz, Playa de las Américas, Las Galletas, Masca, San Isidro, Vilaflor de Chasna, Buenavista del Norte, Los Realejos, Icod de los Vinos si Adeje.

Țările în care poți face plajă în mai

Calabria, un colț însorit al Italiei, este perfect pentru această perioadă. Situată în partea de sud a Italiei, această regiune oferă peisaje spectaculoase și locuri cu adevărat remarcabile, pe care nu ar trebui să le ratezi în această viață.

Deși nu este la fel de celebră ca alte destinații din Italia, merită să ajungi acolo măcar o dată, iar Paștele poate fi o ocazie bună. Albastrul mării este divin, iar casele în stil tradițional emană par rupte din cu totul altă lume decât cea pe care o cunoaștem noi.

În Grecia, luna mai poate să nu fie întotdeauna la fel de caldă și însorită în toate regiunile, dar există locuri care te vor cuceri chiar și în această perioadă. Un astfel de loc este Porto Katsiki, din insula Lefkada. Porto Katsiki este un adevărat paradis exotic, cu peisaje de basm, apusuri de soare uimitoare și plaje idilice.

În trecut, acest loc a fost desemnat destinația turistică numărul unu din Europa și una dintre cele mai frumoase din lume, iar această reputație nu este deloc întâmplătoare. Ceea ce vei vedea acolo este cu adevărat greu de descris în cuvinte.

Muntenegru este o altă destinație de vară ,care merită să fie luată în considerare, mai ales în luna ma. Punctul ei forte este faptul că e extrem de aproape de România, un avantaj și pentru noi, când nu vrem să pierdem prea mult timp pe drum. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la vreme, deoarece în unele zile ploaia poate să-și facă apariția, deși ziua a început bine, cu soare.

Cele mai tari destinații turistice

Albania, cunoscută ca „perla ascunsă a Europei”, a devenit din ce în ce mai populară printre turiști în ultimii ani. Este foarte ușor de ajuns acolo cu mașina, unde putem lua toată familia și orice bagaj avem nevoie.

O zonă potrivită este Ksamil, un mic sat din sudul țării, situat la malul Mării Ionice. Are plaje impresionante, cu un nisip alb și fin pe care nu îl găsim în stațiunile de la noi din țară. Va fi o experiență pe cinste, pe care nu o vom regreta. Nici prețurile nu sunt mari, nici la cazare, nici la alte atracții.

Nu în ultimul rând, Bulgaria rămâne o alegere populară pentru vacanțe de primăvară, datorită condițiilor excelente și prețurilor accesibile. O plajă frumoasă și mai puțin aglomerată este Krapets, situată în apropierea graniței cu Bulgaria. Ajungi foarte ușor acolo cu mașina, dar s-ar putea să nu te poți bucura de apă, pentru că este destul de rece în această perioadă.