Locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc. Ce se întâmplă aici, de fapt

Locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc. Ce se întâmplă aici, de fapt
Află ce se întâmplă în aceste zone destinate echipajului

Locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc. Pentru majoritatea dintre noi, călătorii cu avionul, există unele zone secrete. Din păcate, pasagerii nu pot avea acces la ele sub nicio formă și sunt bine ascunse la vedere. Astăzi vă spunem despre locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc. În cele ce urmează vom afla și ce se întâmplă aici, de fapt.

Unde se află locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc

În  mai toate avioanele comerciale, sunt anumite spații, zone secrete, unde au acces doar piloții. Aici piloții și echipajul de cabină se odihnesc în timpul zborurilor lungi. Acestea, de fapt, sunt locurile secrete din avioane pe care pasagerii nu le cunosc.

Conform celor de la CNN, care au reușit să pătrundă în aceste zone, aceste spații se numesc compartimente de odihnă. În funcție de avion, locația lor în avion variază.

„La aeronavele mai noi, cum ar fi Boeing 787 sau Airbus A350, acestea sunt amplasate deasupra cabinei principale, în partea superioară a fuselajului. Însă, la aeronavele mai vechi, acestea se pot afla și în cala de marfă sau pur și simplu în cabina principală.

Acestea vin în perechi: una pentru piloți, care se află de obicei deasupra cabinei de pilotaj și care include adesea două paturi și un scaun extensibil, și o alta pentru echipajul de cabină, care conține de obicei șase paturi sau mai multe și este plasată deasupra bucătăriei din spate, secțiunea din spatele avionului în care se prepară și se depozitează mâncarea și băuturile.”, spun cei de la CNN.

Ce se întâmplă în aceste zone secrete

Așa cum spuneam la început, spațiile sunt doar pentru echipaje și sunt folosite pe parcursul zborurilor lungi, de exemplu transAtlantice. În mai toate cazurile, avionele construite pentru marile companii aeriene sunt dotate cu aceste spații în locuri diferite, la cererea expresă a companiilor.

Cei de la CNN mai spun că, de fapt, „principalii parametri sunt stabiliți de autoritățile de reglementare, cum ar fi Administrația Federală a Aviației”. La poziționarea spațiilor de odihnă se ține cont de zgomotul din avion, de vibrații și diferitele mirosuri. Motivul este că se caută ca aceste aspecte să aibă „un efect minim asupra somnului. Aceste aspecte trebuie să fie controlate din punct de vedere al temperaturii și să permită echipajului să regleze iluminatul”.

Deși spațiile nu sunt mari, precum ne-am putea gândi, paturile au dimensiuni rezonabile. Standardul este între 198 pe 76 de centimetri, ținându-se cont și de înălțimea membrilor echipajelor. Costurile nu sunt deloc de neglijat, având în vedere că cerințele sunt extrem de mari.