28 sept. 2021 | 09:49

Locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni din lume. Care este secretul tinereții fără bătrânețe

Diverse
Locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni din lume. Care este secretul tinereții fără bătrânețe
Secretul oamenilor care trăiesc mult. Ce trebuie să faci și tu

În multe locuri există oameni care trăiesc foarte mult datorită secretelor pe care le împărtășesc din generație în generație. Aceștia fac mult sport și se hrănesc cât mai sănătos, dar respectă și anumite trucuri de care poți și tu să profiți pentru a avea o viață cât mai frumoasă.

Ce trebuie să faci pentru o viață cât mai fericită. Secretele s-au aflat

Cine nu și-ar dori să trăiască o viață cât se poate de fericită? În cazul în care îți dorești să ai parte doar de clipe minunate și să ajungi la o vârstă cât se poate de înaintată, este timpul să faci schimbări în stilul tău de viață pentru a adopta secretele locuitorilor cu cea mai mare speranță de viață.

Ikaria, Grecia

O insulă din Grecia are o populație care a descoperit o adevărată fântână a tinereții.

O treime din locuitori trăiesc peste 90 de ani, iar aceștia se ocupă cu grădinăritul, oieritul, se bucură de natură și au un ritm relaxat. Ei fac întotdeauna ceea ce le place și rămân mereu alături de familie, bucurându-se de plăcerile mici pe care le oferă viața.

Nicoya, Costa Rica

Locuitorii din Nicoya se bucură de o doză constantă de vitamina D datorită zilelor însorite, iar apa din zona respectivă are un mare conținut de calciu, ratele bolilor de inimă fiind mici. Aceștia au un stil de viață cât mai sănătos, iar mesele sunt, în mare parte, formate din fructe, legume și pește.

Ei obișnuiesc să transforme masa de seară într-o gustare luată devreme, iar consumul de fasole și porumb îi ferește de boli. De asemenea, secretul constă în faptul că se bucură de socializare și duc o viață cât mai liniștită, bazându-se pe relațiile de familie și pe cele din comunitate.

Okinawa, Japonia

Locuitorii din Japonia preferă să își păstreze corpul sănătos și mintea în armonie printr-un stil de viață sănătos și meditație constantă. Cei care trăiesc până la 90 de ani au adoptat un secret numit ‘ikigai’ prin care au găsit bucuria de a se mulțumi cu lucruri simple și puterea de a zâmbi oricând.

Cei aflați în zona Okinawa consideră că socializarea este extrem de importantă, așa că elimină stresul în momentul în care se bazează unii pe ceilalți. De asemenea, ei își procură singuri hrana prin a se îngriji de grădină sau a înota, sportul reprezentând o parte importantă din viața lor.

Coreea de Sud

Cei aflați în Coreea de Sud au acces la unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume, dar nu se confruntă cu foarte multe probleme! Aceștia au o dietă bogată în preparate fermentate pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer și a crește imunitatea, potrivit clickpentrufemei.ro.

Locuitorii din această țară nu se confruntă cu stresul, mai ales pentru că preferă să își ocupe timpul cu diferite activități culturale și tradiționale pentru a menține o atitudine pozitivă și a avea parte de socializare ori de câte ori simt nevoia să se descarce.

Sardinia, Italia

Cei aflați în Sardinia nu duc grija zilei de mâine, așa că ajung ușor la vârsta de 82 de ani! Aceștia preferă să aibă o dietă bazată în principiu pe legume, cereale integrale, brânză și produse lactate, carne slabă și pește, dar și nuci și migdale, majoritatea ingredientelor provenind din grădina proprie.

De asemenea, locuitorii din Italia fac sport în fiecare zi și nu uită de somnul de frumusețe, fără a se stresa prea mult pentru ca pofta de viață să nu le fie afectată.

Singapore

Autoritățile din Singapore au avut grijă ca locurile să fie unele înverzite pentru ca traiul din orașe să devină mult mai simplu, ferind locuitorii de poluare. De asemenea, în ultimii ani s-a pus accentul pe îngrijirea mamelor și a bebelușilor pentru a scădea rata mortalității infantile.

Mai mult, în parcurile din Singapore există locuri special amenajate pentru fitness, așa că persoanele care locuiesc aici pot să ducă un trai cât mai sănătos și să ajungă la 83 de ani, iar cei care au vicii trebuie să plătească taxe uriașe pentru alcool și fumat.

PlaySport
Eliminare surpriză la Survivor pe 28 martie! Iancu o salvează pe Ana Pal și altă Faimoasă pleacă acasă: Cine se duelează
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
EVZ.ro
Piața imobiliară. Cele mai mari chirii din țară, raportate la veniturile salariale
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Taxe și impozite mai mari din 2025. Câți bani vor scoate românii din buzunar
Redactia.ro
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Digisport.ro
Povestea neștiută a legendarului apaș Geronimo, indianul pe urmele căruia au fost trimiși 5.000 de soldați americani
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Cătălin Botezatu, prins în fapt. Pe cine a înșelat
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
Capital.ro
Cele patru zodii care vor afectate de karmă în perioada următoare | Toate greșelile pe care le-au făcut se întorc împotriva lor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
CÂND cresc PENSIILE și SALARIILE. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro