Locuri superbe de pe Valea Prahovei de care nu ştie nimeni. Toţi românii merg în staţiunile celebre, însă greşesc

Locuri superbe de pe Valea Prahovei de care nu ştie nimeni. Toţi românii merg în staţiunile celebre, însă greşesc
Locuri superbe de pe Valea Prahovei de care nu stie nimeni

Deși este cea mai aglomerată stațiune montană din România, Valea Prahovei ascunde multe locuri superbe de care foarte puține persoane știau. Demnă de a fi în topul destinațiilor preferate de către turiști, Valea Prahovei este ideală atât pentru o mică escapadă romantică, cât și pentru o excursie cu drumeții, alături de cei mai buni prieteni.

Top 3 destinații necunoscute din Valea Prahovei

Pe lângă Sinaia, Predeal și Bușteni, Valea Prahovei ascunde multe alte destinații turistice demne de atenția celor pasionați de aventuri și excursii de neuitat.

Situată în inima Munților Carpați, pe traseul râului Prahova, această regiune este, fără îndoială, cea mai populară zonă de munte din România. În fiecare weekend, sute de turiști își fac planuri pentru a evada din rutina zilnică și a petrece câteva zile de odihnă în Valea Prahovei.

Fie că pleci pe timpul verii, să faci un grătar în aer liber și drumeții pe creasta munților, sau pleci iarna, ca să te dai cu schiurile, Valea Prahovei este mereu aglomerată.

Pe lângă cele mai cunoscute stațiuni, iată trei destinații turistice pe care sigur le vei bifa, data viitoare când ajungi în această zonă.

Citește și Locul din România care este paradisul pelicanilor. Este un spectacol total, ai fost aici?

Rezervaţia Glodeasa, Valea Doftanei

Glodeasa este printre puţinele păduri rămase virgine în România, fiind on rezervație care atrage, anual, mii de turiști.

Vizitatorii acestei destinații turistice din Valea Doftanei vor vedea o remarcabilă diversitate peisagistică, cu multe păduri, stânci, pajişti, roci la zi, ape dulci și chei.

Peisajul din Rezervația Glodeasa îți taie respirație, fiind împodobită cu specii de plante rare, ocrotite prin lege.

Podgoria Dealu Mare

Asemenea însoritei Toscana sau a regiunii Bordeaux din Franța, podgoria Dealu Mare este poziționată pe paralela 45, fiind o zona întinsă pe zeci de kilometri din Prahova şi Buzău. E lesne de înțeles faptul că peisajul îți taie respirația.

Este supranumită „Patria Vinurilor”, datorită faptului că, în acest loc, licorile magice ale lui Bachus sunt produse cu har și grijă, fiind premiate în fiecare an la concursurile de profil din întreaga lume.

Citește și Locul superb aflat la 200 de kilometri de București. Este de o frumusețe aparte, trebuie să mergi aici

Comuna Brebu

Situată în regiunea de nord-vest a judeţului Prahova, la 7 km faţă de municipiul Câmpina şi la 40 km faţă de municipiul Ploieşti, comuna din Valea Prahovei conține 4 sate: Brebu Minastirei, Brebu Megieşesc, Pietriceau şi Podu Cheii.

Aici, turiștii pot vizita biserica mănăstirii, casa domnească, turnul intrării şi zidul de incinta. Important de știut este că faimosul complex arhitectural medieval Brebu este cel mai important monument al secolului XVII din judeţul Prahova.

Monumentul arhitectural este amplasat în faţa lacului şi înconjurat de ziduri că o cetate, integrându-se perfect în peisajul natural.