Locuri răcoroase din România. Aici trebuie să vii în vacanță dacă ești rău de căldură

Locuri răcoroase din România. Aici trebuie să vii în vacanță dacă ești rău de căldură
Care sunt cele mai răcoroase locuri din România?

Unii oameni au așteptat cu nerăbdare sezonul cald, iar alții se gândesc zi de zi unde să se refugieze în fața valului de caniculă. Cei care nu adoră căldura au câteva opțiuni la noi în țară unde se pot retrage pentru o perioadă. Temperaturile din această perioadă sunt destul de ridicate și cu siguranță nu trebuie să renunți la concediu pentru că nu suporți căldura. Care sunt variantele de care poți să profiți? Cu siguranță nu te-ai gândit să mergi aici.

Locuri răcoroase în România: unde trebuie să mergi dacă nu-ți place căldura?

Temperaturile din România din această perioadă sunt destul de ridicate. Unii adoră zilele de vară, timp în care alții se gândesc la cum să își petreacă mai multă vreme în casă până ce dispare soarele de pe cer.

Nu trebuie să renunți la vacanță dacă nu iubești căldura, pentru că există și variante potrivite pentru tine. Îți prezentăm câteva opțiuni răcoroase în locuri superbe din România unde poți să te reculegi și să te bucuri de zilele libere.

Bâlea Lac: este una din cele mai vizitate destinații de români, iar temperaturile aici nu sar de 15 grade Celsius. Mai mult decât atât, în Vârful Omu sau la Vlădeasa avem tot 15 grade Celsius. Te poți bucura de o vacanță superbă și în Munții Țarcu, unde temperaturile sunt doar puțin mai ridicate, dar cu siguranță vor fi pe placul tău.

Salina Turda: Salina Turda este soluția pentru un concediu liniștit alături de familie sau prieteni dacă ești în căutarea unei destinații răcoroase pe timp de vară. Acesta este un loc ales des de mulți turiști, dar îndrăgit și de localnici. Poți admira și din liftul panoramic peisajele. Temperaturile nu depășesc aici 12 grade Celsius.

Unde mai poți merge?

Salina Cacica: este una din cele mai frumoase saline de la noi din țară. Lacul Sărat este unic în România, iar aerosolii salini au și efecte terapeutice. Nici aici nu sunt multe grade în termometru, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru canicula din marile orașe.

Peștera Urșilor: ea este unică în țara noastră și în Europa. Peștera menționată este vizitată des de turiști, iar dacă nu ai apucat să o vizitezi până acum atunci este momentul să o alegi drept destinație pentru vacanță. Temperaturile nu sunt ridicate și astfel cei care nu adoră să stea în căldură pot să o privească în detaliu și să se bucure și de împrejurimi.