15 nov. 2022 | 15:34

Locuri din lume interzise turiştilor. De ce nu au voie să meargă aici, secretele meleagurilor misterioase

Utile
Locuri din lume interzise turiştilor. De ce nu au voie să meargă aici, secretele meleagurilor misterioase
Sunt destul de multe locuri din lume interzise turiştilor

Tutunor, cel puțin odată-n viață, ne-a venit ideea de a fugi într-o aventură imposibilă. O aventură în locuri din lume interzise turiştilor. Din păcate, deși năzuința este mare, nu totdeauna este și realizabilă. Aceste locuri din lume interzise turiştilor sunt interzise din motive obiective, în unele cazuri. În cele ce urmează vedem care sunt acestea și de ce nu au voie să meargă aici, secretele meleagurilor misterioase.

Locuri din lume interzise turiştilor. Nu le pot vizita niciodată

În ultimii ani am asistat la o rată uluitoare ale expansiunii globale și ale dezvoltării tehnologice. Astăzi este imposibil să ne imaginăm că există măcar o fărâmă din această planetă care să rămână nedescoperită sau neexplorată.

Am putea spune, chiar, că există un anumit confort în a ști că, și astăzi, există mistere care rămân neexplorate. Există, așdar, locuri din lume interzise, mai ales turiștilor, locuri pe care nu le pot vizita niciodată. Dacă te-am făcut curios, citește în continuare, și o să afli care sunt aceste locuri din lume interzise turiștilor.

De la structuri artificiale, păzite, până la enigme naturale protejate de știința mediului, o serie de locuri din întreaga lume sunt interzise în totalitate călătorilor din afară. Imaginați-vă insule pline de vipere, secrete extraterestre, mistere religioase închise, viață sălbatică virgină și societăți întregi care nu au luat niciodată contact cu lumea exterioară.

Multe dintre aceste locații sunt încă învăluite în intrigi, ceea ce se întâmplă în ele rămânând în spatele ușilor închise. Alte locații sunt mai bine cunoscute, deși sunt încă interzise din cauza unei varietăți de reglementări de siguranță, științifice sau guvernamentale.

În timp ce atracția tabuului este de netăgăduit, v-ar fi greu să vă croiți drum în aceste destinații interzise și, în multe cazuri, probabil că nici nu ați vrea să o faceți. Totuși, într-o lume plină de locuri pe care le puteți descoperi, este intrigant să vă gândiți la locurile pe care nu le puteți descoperi.

Peșterile Lascaux, Franța, cu o vechime de 20.000 de ani

În încercarea de a descoperi istoria rasei umane, există un loc spectaculos care oferă o perspectivă enormă. Peșterile Lascaux din sud-vestul Franței găzduiesc o serie de picturi paleolitice uimitoare, a căror vechime este estimată la 20.000 de ani.

Picturile, care tencuiesc pereții peșterii, sunt de o vioiciune obsedantă, reprezentând cerbi, vite, bizoni, pisici și multe altele. Dar cele mai incredibile dintre toate picturile pot fi găsite în Sala Taurilor, care este cunoscută pentru cele patru picturi murale cu tauri, dintre care una are 17 metri lungime.

Insula Șerpilor, Brazilia, cu 3 reptile pe metrul pătrat

Aproape de coasta orașului Sao Paulo, Brazilia, se află Ilha da Queimada Granda. Zona este cunoscută și sub numele de Insula Șarpelui. Cărui fapt îi datorează acest titlu? Cercetătorii estimează că aici există între unu și cinci șerpi la 3 metri pătrați.

Șerpii, mai exact șerpii cu cap de lance auriu, sunt cunoscuți pentru otrava lor, care dezintegrează literalmente carnea din jurul mușcăturilor lor. Așadar, poate că nu este un lucru atât de rău că nu ai voie să vizitezi Insula Șerpilor.

Zona 51, Statele Unite ale Americii, aici extratereștrii dau tonul

Un loc de joacă al teoreticienilor conspirației, Zona 51 a uimit publicul timp de decenii. Baza militară ascunsă în deșertul Nevada și-a păstrat scopul secret de ceva timp, deși multora le place să creadă că este păstrată pentru testarea extratereștrilor. Un lucru este sigur, încercarea de a încerca să accesezi zona interzisă ar fi extrem de iresponsabilă, deoarece terenul este protejat de mine și alte mijloace de apărare.

Insula North Sentinel, India, unde nu există tehnologie

Pe Insula North Sentinel, o mică insulă din lanțul Andaman din Golful Bengal, localnicii s-au opus de mult timp influențelor lumii moderne. De fapt, locuitorii Sentinelese care trăiesc pe insulă refuză comunicarea cu orice străin și sunt dispuși să devină violenți pentru a-și proteja izolarea.

După tsunami-ul din 2004, când Paza de Coastă indiană a efectuat o misiune de recunoaștere deasupra insulei, se pare că bărbați au ieșit din păduri pentru a trage săgeți spre elicopter, care nu a aterizat.

Sentinelienii trăiesc pe insulă de aproximativ 60.000 de ani și, cu protecția guvernului indian – care interzice vizitatorii de orice fel -, a rezistat cu succes antropologilor, autorităților și turiștilor.

Bohemian Grove, Statele Unite ale Americii, și secretul Proiectului Manhattan

Vorbim despre un club de băieți. Acest camping de 2.700 de acri din Monte Rio, California, este locul de joacă suprem pentru bărbați. În fiecare iulie, Grove găzduiește două săptămâni de bacanale pentru VIP-uri din întreaga lume. Printre foștii și actualii membri se numără președinți americani, membri ai guvernului, lideri de afaceri, artiști și muzicieni.

Evenimentul este însoțit de o zicală: „Păianjenii țesători nu vin aici”, ceea ce înseamnă că nu trebuie să existe niciun fel de afaceri cu roți în timp ce se află pe teren. Cel mai infamant este faptul că există zvonuri conform cărora Bohemian Grove a găzduit în 1942 o întâlnire de planificare a Proiectului Manhattan, care a dus la fabricarea bombei atomice, deși acest lucru nu poate fi dovedit.

Marele Sanctuar Ise, Japonia, doar pentru familia imperială

Japonia are o cultură a sanctuarelor foarte bine pusă la punct. Se estimează că există peste 80.000 de sanctuare în această națiune insulară. Însă niciunul nu este mai important decât Marele Sanctuar Ise.

Este un templu complicat care se întâmplă să fie unul dintre cele mai scumpe din țară datorită detaliilor arhitecturii sale. Sanctuarul este reconstruit la fiecare 20 de ani, pentru a simboliza tradiția shintoistă a morții și a reînnoirii naturii. Actuala iterație a fost construită în 2013.

Dacă nu sunteți un membru al familiei imperiale japoneze, nu există nicio șansă să intrați în sălile templului. Sunt săli sfinte ale acestei reprezentări vechi și semnificative a culturii japoneze.

Insula Heard, Australia, acoperită de gheață

Există capătul Pământului, iar apoi există Insula Heard. Una dintre cele mai îndepărtate insule din lume, Insula Heard aparține, din punct de vedere tehnic, Australiei, dar poate fi găsită undeva între Madagascar și Antarctica.

Insula este cunoscută pentru cei doi vulcani activi, dar, în mare parte, este complet acoperită de gheață. Printre locuitori se numără foci, păsări și patru tipuri de pinguini. Cu toate acestea, oamenii nu au voie să o viziteze, deși debarcările în insulele McDonald din apropiere sunt permise doar din motive științifice.

Alte locuri din lume interzise turiştilor, unde nu au voie să meargă

Din păcate,d acă ne uităm ma bine, vedem că lista cu aceste locuri din lume interzise turiştilor se mărește de la o zi la alta, în afară de ceeac e se știa deja, după cum sunt și cele ce urmează:

Poveglia, Italia, bântuită de legende

Întortocheată nu începe să descrie istoria Insulei Poveglia. Este o mică insulă situată între Veneția și Lido, în nordul Italiei. Timp de secole, micuța insulă a fost un teren de primă mână pentru aruncarea morților.

Insula a devenit o colonie de carantină în anii 1700 pentru victimele ciumei bubonice. La începutul secolului XX, Poveglia a devenit un azil pentru bolnavii mintal din zonă. Se zvonea că aici un doctor crud făcea experimente pe pacienți.

Astăzi, insula este abandonată, cu excepția fantomelor sufletelor torturate care au trăit cândva acolo. Turiștilor și localnicilor le este interzisă vizitarea, insluei. Excepția face cazul în care doriți să treceți printr-un lung proces de întocmire a documentelor. Dar, având în vedere că acesta este considerat cel mai bântuit loc din Italia, probabil că este mai bine așa.

Arhiva Apostolică a Vaticanului, Vatican City, locul unde nu intră nici soarele

Secretele religiei sunt unele dintre cele mai bine păzite din lume și niciuna mai mult decât Arhiva Apostolică a Vaticanului. Secole de secole de secrete rămân un mister în interiorul seifurilor Vaticanului, de la documente de stat la contabilitate și scrisori. Speculațiile despre ceea ce se află în adâncuri includ dovezi despre demoni, extratereștri și chiar despre presupusa contribuție a Bisericii la fascismul de la mijlocul secolului al XX-lea.

În prezent, doar cercetătorii și educatorii cu cele mai înalte calificări au voie să intre în seif, și numai după o examinare riguroasă. Cei care doresc să arunce pur și simplu o privire nu vor ști, din păcate, niciodată ce se află între aceste pagini pline de istorie.

Mormântul lui Qin Shi Huang, China, descoperirea secolului

Războinicii de teracotă de la Xi’an reprezintă una dintre cele mai importante descoperiri din toate timpurile. Mii de statui unice, unicat, care înfățișează războinici chinezi antici, au umplut cavernele subterane ale complexului funerar al primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang. Dar, în timp ce situl este una dintre cele mai importante atracții turistice din China, mormântul în sine rămâne încă un mister păzit.

Mormântul va rămâne probabil sigilat în viitorul apropiat, deoarece se zvonește că există capcane care îl protejează de invadatori. De asemenea, în interiorul mormântului există o concentrație mare de mercur, care ar fi mortală pentru oricine ar intra în el fără a lua măsurile de precauție adecvate. Singura privire pe care o avem asupra acestei comori sunt cei 2.000 de războinici care sunt expuși publicului. Cu toate acestea, se spune că alți 6.000 de războinici au rămas în interiorul mormântului, împreună cu o multitudine de alte comori.

Mezhgorye, Rusia, printre cele mai păzite locuri din lume interzise

Comunitățile exclusiviste sunt un lucru, dar în Rusia există un întreg oraș care este închis publicului. Mezhgorye se află în Munții Urali, la aproximativ 193 de kilometri de Ufa, capitala Republicii Bashkortostan.

Orașul a fost fondat în 1979, și se spune că acest orășel găzduiește un amplasament de rachete nucleare. Se crede că situl conține rachete automate care pot fi activate de la distanță. Orașul este păzit de două batalioane care împiedică orice persoană din afară să îl viziteze. Singurele informații pe care le avem despre Mezhgorye sunt preluate din imagini din satelit.

Kremlinul susține că situl este folosit pentru minerit, un buncăr de urgență pentru liderii ruși și un seif pentru comorile națiunii. Lumea s-ar putea să nu știe niciodată. Dar, dacă este vorba despre un sit nuclear, să sperăm că nu vom avea ocazia să aflăm.

Locuri din lume interzise și ciudate: Seiful cu rețete Coca-Cola, Statele Unite ale Americii

Uitați de găsirea lui Jimmy Hoffa sau a celui care l-a ucis pe JFK. Adevăratul mare secret american poate fi găsit într-o cutie de Coca-Cola. Formula legendară și misterioasă este ținută sub cheie într-un seif construit special în Atlanta.

Harta faimosului elixir este păstrată într-o cutie metalică în interiorul unui seif în trepte de 2,6 metri înălțime. Seiful, este la rândul său protejat de o barieră. Zona este supravegheată cu paznici înarmați, iar ușa poate fi deschisă doar prin intermediul unei tastaturi cu scanner de mână. Să pui mâna pe Declarația de Independență ar putea fi mai ușor decât să afli ce face Coca-Cola să aibă un gust atât de bun.

Svalbard Global Seed Vault, Norvegia, intră în categoria de locuri din lume interzise

Situată pe insula îndepărtată Spitsbergen, această instalație subterană de depozitare a semințelor a fost construită cu grijă la 400 de metri în interiorul unui versant de munte. Complexul adăpostește aproximativ 840.000 de mostre din 4.000 de specii diferite de semințe din întreaga lume.

Banca funcționează ca o cutie de valori, permițând guvernelor să lase mostre de semințe pentru a fi păstrate în siguranță în cazul unui eveniment global sau regional major care ar distruge principalele rezerve alimentare. Doar „depozitarii” oficiali au voie să intre în ceea ce este descris în mod amenințător ca fiind „ultima rezervă”.

Concluzie

După cum ați observat, sunt destul de multe locuri din lume interzise turiştilor, unde nu au voie să meargă,d ar sunt multe altele, la fel de spectaculoase, care pot fi vizitate. Așa că, decât să riscați probleme, mai bine căutați locuri din lume care nu sunt interzise turiştilor.

PlaySport
Cum s-a făcut remarcată în România fiica lui Corduneanu, interlopul care tocmai a murit! Elisa a câștigat nenumărate medalii
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Cancan.ro
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
GSP.ro
Au rupt perdelele să le transforme în „hamuri și leagăne sexuale”. Acuzații incredibile: „Sunt 500 de poze la dosar”
Stirile PROTV
Patru avioane Typhoon ale Forțelor Regale Britanice ar fi zburat de la baza din România pentru a apăra Israelul de Iran
Romania TV
Gata, e divorţ oficial, cu parafă de la notar! Îşi lasă şi soţul, şi copilaşii!
Capital.ro
E obligatoriu pentru proprietarii de APARTAMENTE. Informația momentului pentru cei care stau la bloc
EVZ.ro
Pensia care va mai fi acordată doar până la sfârșitul lunii august. Toamna vine cu schimbări
Adevarul
A murit procurorul român cu cea mai mare vechime în magistratură. Încă era în activitate
BZI.ro
Cutremur în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu din Iași
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Kaka a rupt tăcerea, după ce fosta soție a dezvăluit motivul greu de imaginat al divorțului
Digisport.ro
Povestea actriței, considerată cea mai frumoasă femeie din București, care a lăsat scena pentru animalele fără stăpân
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut o ofertă incredibilă
Digi24
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Digi24
Surpriza momentului în showbizul românesc! Este din nou însărcinată! 'Cel mai frumos dar'
Unica.ro
Familia Regală britanică își caută menajeră. A publicat și salariul
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Anunț ISTORIC pentru Simona Halep. Șeful Federației a confirmat personal
Capital.ro
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români sunt vizaţi
Antena 3
Cum arată Delia Matache fără strop de machiaj și fără filtre. Fanii au fost duri
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Mai MULTE creșteri de PENSII. Ministrul Muncii ANUNȚĂ DATA
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Cine a fost Costel Corduneanu. Cum a ajuns să renunțe la sport pentru un loc la masa interlopilor. Povestea lui de viață
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro