Locul unic în România sărutat de Dumnezeu. E de-o frumuseţe rară, te simţi ca în Rai! Prea puţini ştiu de el

de: Sabina Anastasia
02 09. 2023

Este un ținut mai puțin vizitat de români, însă ale cărui atracții turistice au depășit granițele țării. Află în rândurile de mai jos ce loc unic din România poți să vizitezi, dacă vrei să scapi de agitația de la oraș. Vei rămâne impresionat de ceea ce vei vedea. Te vei simți ca în Rai! Foto

Ținutul din România despre care puțini știu

Chiar dacă sezonul cald s-a sfârșit, mulți români continuă să călătorească și în perioada de toamnă. Dacă și tu te numeri printre ei și vrei să explorezi frumusețile țării fără să te confrunți cu aglomerație, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți propune un loc unic, unde te vei simți ca în Rai.

Când Dunărea și-a croit drum printre Carpați, a creat peisaje de poveste. Așa se face că în România există un loc parcă sărutat de Dumnezeu. E de o frumusețe rară! Cel mai probabil, ai auzit despre unele dintre atracțiile turistice de aici, însă zona este mult mai generoasă.

Ținutul Mehedinți este locul din România cu o ofertă turistică fabuloasă. Este considerat un adevărat colț de Rai. Când te gândești la el, îți trec prin minte tot felul de obiective turistice, unele legate de o istorie extrem de complexă și atractivă pentru cei pasionați de domeniu.

Defileul Dunării, Cazanele, Porțile de Fier, podul realizat la ordinul Împăratului Traian, Turnul de Apă, parcurile naturale, peșterile pline de mistere și pasajul natural de la Ponoare sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți vizita în județul Mehedinți. Sigur nu vei rămâne dezamăgit!

Ce locuri poți vizita în județul Mehedinți

În județul Mehedinți, poți să găsești de toate, mai puțin mare, însă plimbările pe apă îți pot stăvili dorul. Vei găsi munți, dealuri, câmpie, podiș și Dunărea, aceasta traversând granița teritoriului pe o distanță de 192 de kilometri și deschizând ochii lumii spre obiective cu totul spectaculoase.

La Clisura Dunării, de la depărtare, poți să observi impresionantul Chip al lui Decebal. Este cea mai mare sculptură în piatră din Europa, măsurând 55 de metri în înălțime și 25 de metri în lățime. Este cunoscută în multe țări din lume, ajungând și pe paginile ziarelor străine.

Porțile de Fier, sistemul hidroenergetic și de navigație unic în România și printre cele mai mari din Europa, sunt adesea vizitate de conaționali, dar și de turiști din străinătate. Pe terenul din apropierea se poate identifica piciorul podului realizat la ordinul împăratului Traian, cu toate că se află în degradare.

Citește și: Stațiunea Rânca, o bijuterie montană în inima României: ce poți face acolo, cât costă VIDEO

Castelul Artelor, sau Turnul de Apă al fostei fabrici ridicate în primul deceniu al secolului trecut, este un alt obiectiv turistic ce atrage curioșii în zonă. Parcurile naturale, dar și munții și podișul Mehedinți oferă un spectacol natural unic în România celor care vor să scape de agitația orașului.