Locul unic din România de o frumusețe ireală. Nu există așa ceva nicăieri în lume
Un obiectiv turistic unic în Europa se află chiar în țara noastră. Cei care ajung să îl viziteze rămân profund impresionați. Care este locul unic din România de o frumusețe ireală. Nu mai există așa ceva nicăieri pe Bătrânul Continent.
Care este obiectivul turistic din România unic în Europa. Nicăieri nu se mai găsește așa ceva
Un loc unic în Europa se află chiar în țara noastră. Acesta se află în Masivul Vâlcan, la o altitudine destul de mare, însă cei care ajung să viziteze acest oboiectiv rămân de-a dreptul impresionați.
Locul unic în Europa este situat în stațiunea montană Straja din Valea Jiului și constă într-un tunel lung de 54 de metri care duce la lăcașul de cult ce poartă hramul Sfinților Apostoli Constantin și Elena.
Tunelul îi poartă pe turiști la biserică
Prin acest tunel se poate ajunge la lăcașul de cult chiar și iarna, lucrările de construcție ale acestuia fiind finalizate în anul 2006.
Cu toate astea, pictorii au continuat munca încă doi ani, pereții tunelului fiind desenați cu migală și întruchipând 365 de sfinți. În plus, pe pereții tunelului sunt pictate și multe scene din Vechiul și Noul Testament.
Operele sunt prezente chiar și pe tavanul tunelului, acesta fiind luminat de o candelă ce stă întodeauna aprinsă.
Tunelul este un adevărat calendar ortodox
De asemenea, este interesant faptul că lumânarea este mutată zilnic și poziționată în fața sfântului care se sărbătorește în ziua respectivă, acesta fiind astfel un adevărat calendar ortodox.
Astfel, cine ajuunge să viziteze tunelul din stațiunea Straja își poate căuta ziua de naștere și poate afla astfel cine este orcrotitorul său.
Ideea genială aparține cabanierului Emil Părău, acesta fiind de părere că tunelul este foart bun pentru perioadele cu foarte multă zăpadă.
Tunelul este unul rezistent
Astfel, cei care vor să meargă la lăcașul de cult o pot face și în sezonul rece, fără niciun fel de probleme. Tunelul este construit din beton, astfel că este foarte rezistent.
„În Straja este foarte multă zăpadă şi tot timpul se ajungea destul de greu la schit. De aceea, am zis să facem acest tunel până la schitul Straja. Şi ca să dăinuiască în veci l-am făcut din beton. După aceea, în timp ce mă uitam la un calendar ortodox, am zis că noi, ortodocşii, avem în fiecare zi câte un sfânt. Aşa mi-a venit ideea ca în acest tunel să pictăm tot calendarul ortodox, de fapt, să fie un calendar ortodox în imagini”, a declarat Emil Părău, autorul proiectului, conform Agerpres.