Locul unic din România care are forma țării noastre. Unde îl poți găsi și cum ajungi acolo
Puțini știu, însă există un spațiu unic în România atât prin prezentarea lui, cât și prin semnificația pe care o ascunde care are forma țării noastre. Așa ceva poate fi văzut doar aici. Dacă ești pasionat de turism sau istorie, poți afla în continuare motivul pentru care trebuie să ajungi în zonă.
Unde se află locul unic din România care prezintă forma țării noastre
În România, există un loc unic ce prezintă forma țării noastre. Este deosebit nu numai prin acest detaliu, ci și prin încărcătura emoțională pe care o poartă. Dacă ți-ai propus să ajungi în Maramureș sau dacă ai în plan să faci acest lucru, fă o oprire în Sighetu Marmației. Vei rămâne surprins!
La intrarea în Sighetu Marmației, dinspre Satu Mare, vei descoperi un loc plin de semnificație, prezentat sub forma hărții țării noastre, după cum se poate observa și în imaginea materialului, care amintește de sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru libertate și democrație. E Cimitirul Săracilor.
Istoria tumultoasă a Cimitirului Săracilor din Sighetu Marmației
„În anii 1950, în acest cimitir au fost aruncate trupurile câtorva zeci dintre deţinuţii politici morţi în închisoarea Sighet. Numele nu erau nici înregistrate în acte, nici marcate pe mormânt”, spun istoricii care au cercetat zona.
Mormintele de la Cimitirul Săracilor erau concepute cu ideea de a se pierde în timp. Și mormintele, dar și cimitirul în sine. În acest fel, orice indiciu privind victimele deținute politic ar fi dispărut, au explicat reprezentanții Memorialului Victimelor Comunismului și a Rezistenței.
Cum a fost conturat cimitirul în forma României cu ajutorul brazilor
Astăzi, Cimitirul Săracilor de la Sighetu Marmației este un loc simbolic în memoria deţinuţilor politici morţi sau executaţi în închisorile, lagărele şi deportările comuniste. Chiar dacă nu se știe cine exact este înmormântat aici, se spune că cei fără posibilități financiare au fost depuși tot în spațiul cu pricina.
Cimitirul Săracilor se află la 574 de km de București, 178 de km de Cluj, 367 km de Iași și 411 km de Timișoara. A fost desenat sub forma unei hărți a României, aceasta fiind conturată cu ajutorul brazilor. Dacă ajungi în zonă, poți urca pe niște scări pentru a avea o imagine generală asupra locului special.
Nu doar Cimitirul Săracilor atrage turiștii curioși în Sighetu Marmației. Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, Mocănița, Biserica Șurdești, cea mai înaltă Biserică de lemn din lume (monument UNESCO) și Memorialul Durerii sunt alte câteva obiective turistice ce pot fi vizitate de pasionații de istorie.