Locul superb din România de care puţini au habar. Ai de toate: apă, munte şi peisaje de vis. Trebuie vizitat cât mai repede!

de: Sabina Anastasia
02 03. 2023

Dacă ți-ai propus să mergi în vacanță în viitorul apropiat și nu știi ce locație să alegi, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți recomandă locul superb din România de care puţini au habar. Este vorba despre satul Colibița, din comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud. Nu mulți îi cunosc povestea.

Locul superb din România de care puţini au habar

Despre satul Colibița se spune că ar fi existat încă din anul 1850, la vremea respectivă fiind o așezare pentru doar 14 persoane. Locuitorii duceau un trai liniștit în regiune, în colibe modeste. Pentru că aveau nevoie de lemne, trebuiau să se deplaseze până la târgul din Mureșenii Bârgăului.

Se spune că un tâmplar neamț, pe nume W. Ianitchi, a construit primele case de vacanță din Colibița, fiind convins că zona poate să atragă numeroși turiști dornici de a descoperi locuri frumoase. Mai târziu, în anul 1979, s-a lansat ideea amenajării în regiune a unui lac de acumulare.

Planul s-a concretizat și în realitate, lacul Colibița preluând numele satului datorită așezării sale chiar în fosta vatră a cătunului. În timp, zona a fost de multe ori inundată de ape, astfel încât, potrivit legendelor, pe fundul lacului de la Colibița s-ar afla scufundate vechea biserică a satului, alături de câteva locuințe.

Poveștile din popor spun că lacul Colibița este blestemat. În fiecare an, acesta își ia tributul, plătit prin vieți omenești. Se spune că cei care se îneacă în apa din regiune sunt atacați de pești mari și nu mai pot fi găsiți niciodată. Chiar și așa, locația reprezintă un punct de mare interes pentru turiștii pasionați de aventură.

Cele două „aripi de înger” de la lacul Colibița

Dacă ești în căutarea unui loc special în care să-ți creezi noi amintiri, trebuie neapărat să vizitezi Colibița. Ai de toate: apă, munte și peisaje fermecătoare. La marginea lacului poți descoperi o locație magică, cu două „aripi de înger”. Fiecare colțișor de aici este plin de poezie, cadrul unic fiind folosit deseori pentru a realiza fotografii parcă rupte din vis.

În zona lacului Colibița se află și câteva atracții pe care nu ai voie să le ratezi. Una dintre ele este Pasul Tihuța, considerat a fi un traseu foarte dificil, din cauza faptului că traversează lanțul Carpaților Orientali și face legătura între regiunile Transilvania și Moldova.

Citește și: Satul rotund, unic în România. E de o frumuseţe rară, puţini turişti ajung aici. Nu zici că eşti la noi, nici numele nu e românesc

Tot în zonă se află și Izvorul Tăușoarelor, cea mai lungă peșteră din România. A fost descoperită în anul 1955. Este important de precizat că nu poate fi explorată de oricine. Pe fondul gradului dificil de explorare, autoritățile permit doar turiștilor speologi să intre în ea, numai dacă prezintă echipament potrivit.