Locul superb din România de care jurnaliștii The Telegraph au fost impresionați. Este unic în lume, frumusețe ca aici nu mai există

de: Daoud Andra
10 07. 2024

Țara noastră este plină de locuri superbe, care merită să fie vizitate și descoperite atât de turiștii români, cât și de către străini. Jurnaliștii de la The Telegraph au fost fascinați de un loc din România, ce păstrează o frumuseșe naturală ieșită din comun.

Jurnaliștii britanici, cuceriți de această destinație

Atunci când vine vorba despre vacanțe în țara noastră, cei mai mulți români se îndreaptă către litoral sau către zona montană. Un loc fermecător, în care merită să mergi măcar o dată, este însă altul. Delta Dunării e considerată un colț de rai, iar cei care merg în vacanță acolo sunt fascinați de frumusețea locului.

Jurnaliștii de la The Telegraph au vizitat recent Delta și au scris o recenzie despre acest loc. Ziarista care a făcut materialul a venit cu avionul la Constanța, de unde a închiriat o mașină și a pornit spre Tulcea. S-a cazat în orașul Sfântu Gheorghe, iar ce a văzut acolo a impresionat-o.

”Vulturii cu coadă albă și pelicanii dalmațieni zburau deasupra, în timp ce turme de vite cu coarne lungi se bălăceau ca hipopotamii în apele verzi ca sticla. Umeziți de stropii de apă, am debarcat pe un debarcader îngust de fier, înconjurați de carenele înnegrite ale bărcilor de pescuit tradiționale de tip canoe, multe abandonate de când stațiunea a devenit parte a Rezervației Biosferei Dunării.

Întinzându-se pe kilometri întregi în ambele direcții și presărat cu cochiliile striate ale scoicilor Venus, nisipul era gri ca argila, dar moale ca talcul sub picioarele mele goale. Mi-am petrecut cea mai mare parte a zilelor următoare la soare, jucându-mă în valuri și urmărind pelicanii albi care adunau pești”, a relatat jurnalista.

Peste 5.500 de specii de animale și plante

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă din Europa și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO, ca rezervație naturală. Este un habitat important pentru mai bine de 5.500 de specii de plante și animale și include mai multe ecosisteme: lacuri, canale, mlaștini, insule, păduri și porțiuni de plajă.

Pentru a ajunge în Deltă, trebuie să mergi cu mașina către Tulcea, până la Murighiol sau alte localități din zonă. De acolo, pentru a ajunge în Deltă, este nevoie să iei barca. Există taxiuri plutitoare care pot lua aproximativ 10 turiști cu tot cu bagaje, pe care să îi ducă la locațiile de cazare.

Mulți localnici din zonă au bărci, care se pot închiria, iar oamenii locului pot fi ghizi turistici pentru cei care merg acolo. Turiștii pot vedea numeroase specii de plante, păsări și animale, iar dacă au noroc, pot observa și turmele de cai sălbatici din pădurea Letea.