Locul superb aflat la 200 de kilometri de București. Este de o frumusețe aparte, trebuie să mergi aici

Locul superb aflat la 200 de kilometri de București. Este de o frumusețe aparte, trebuie să mergi aici
Locul superb aflat la 200 de kilometri de București

Care este locul superb aflat la 200 de kilometri de București. Este de o frumusețe aparte, iar distanța nu este deloc un inconvenient, deoarece nu este la mare depărtare de Capitală. Dacă te hotărăști să vizitezi acest loc, trebuie să știi despre el că este foarte apreciat în rândul turiștilor din întreaga lume.

Locul superb aflat la 200 de kilometri de București

Locul superb, aflat la 200 de kilometri de București este peștera Devetashka, Bulgaria. Acest loc este perfect pentru relaxare cu prietenii. Dacă ajungi la Veliko Târnovo, distanța de aici la Devetashka este de 90 de km.

Pentru a ajunge la peșteră, din drumul principal mai e de mers cu mașina aproximativ 500 de metri, pe un drum cu multe gropi, fapt care trebuie menționat. La peșteră găsești însă o parcare mare, iar în apropierea peșterii vei găsi și panouri care te vor îndruma către destinație. De la locul de parcare, mai e de mers pe jos până la peșteră vreo aproximativ 150 de metri.

Din parcare, se trece podul de lemn peste râul Osam, unde se poate găsi intrarea în peșteră. Camera principală este înaltă de 58 de metri, iar tavanul are 7 găuri. Peștera este traversată de un pârâu care se varsă în râul Osam și este plină de vegetație, fapt neobișnuit pentru o peșteră.

Peștera găzduiește 35.000 de lilieci, din 15 specii diferite. Pentru a proteja liliecii, în timpul sezonului de împerechere, mai exact în lunile iunie și iulie, peștera este închisă vizitatorilor.

Peștera are 2.442 m lungime și mai multe galerii, dar numai o mică parte din ea este deschisă vizitatorilor. În anii `50, peștera a fost folosită de armata bulgară ca depozit, fiind stocate în ea cisternele de petrol.

Cascada Krushuna, o oază de răcoare

Cei care ajung în Bulgaria pot vizita și cascada Krushuna, vizitată anual de mii de turiști și considerată de cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria. Ea are un peisaj unic, de o vegetație luxuriantă, și este este formată din numeroase terase rotunde și mici bazine naturale cu apă minerală.

Ca să ajungi la cascadă, trebuie să urci 200 de metri prin pădure, să traversezi podețele amplasate. Vei vedea Piscina Albastră, un ochi de apă verde azurie formată din căderea cascadei pe treptele de travertin, iar la 200 de metri mai sus vei întâlni și cascada principală, înaltă de circa 20 de metri, cu o apă care curge cu repeziciune de pe versanții calcaroși.

În jur, totul este verde și răcoros, așadar, dacă ai drum prin Bulgaria, un popas la cascada Krushuna este binevenit!