Locul spectaculos aflat la doar 70 de kilometri de București. Este unic în lume, merită să îl vezi

de: Manolică Anca
17 03. 2023

În lume există o mulțime de locuri spectaculoase, care merită vizitate măcar o dată în viață. Dacă timpul și finanțele sunt două capitole la care nu stai foarte bine în această perioadă, dar vrei totuși să faci o escapadă din rutina ta de zi cu zi, venim în ajutorul tău cu o idee de destinație care este considerată a fi unică în lume. Ba mai mult, se află la doar 70 de kilometri de Capitală.

Locul de neratat, aflat la doar 70 de kilometri de București

Plănuiești să faci o scurtă escapadă împreună cu familia, dar nu știi ce loc să alegi? Cum pe litoral încă nu s-a dat start sezonului estival, iar la munte zăpada s-a cam dus în multe zone, noi îți recomandăm un alt fel de loc, cu totul și cu totul deosebit.

Este vorba despre o locație absolut specială, care se află la numai 70 de kilometri distanță de Capitală. Prin urmare, bucureștenii, și nu numai, pot face un drum până aici, în numai o zi. Cu siguranță nu vor regreta!

Unde poți merge în weekend

Pentru pasionații de călătorii, aventură, dar și celor care le place liniște și relaxarea, această destinație este perfectă. Bulgaria rurală are multe astfel de locuri deosebite, care îți oferă posibilitatea de a petrece cât mai mult timp în natură și care te deconectează de stresul de zi cu zi.

Unul dintre acestea este Rusenski Lom, un loc absolut special, pitoresc, pe care sigur îți vei dori să îl reveni. Parcul Natural poartă numele râului Rusenski Lom, ultimul afluent de dreapta al Dunării și se întinde pe o suprafață de 3408 hectare. Este o arie protejată încă din anul 1970.

Citește și: Locul minunat care se află la doar 3 ore distanță de București. Este un adevărat colț de rai

Frumoasele terase ale râului, stâncile înalte și verticale, peșterile, formațiunile stâncoase, marea diversitate biologică și monumentele istorice transformă parcul într-un loc magnific, care merită neapărat vizitat. Zona se aseamănă destul de mult cu Cappadocia, Turcia, asta grație numeroaselor formațiuni din piatră, vechi de milioane de ani.

Cei mici se vor bucura și ei din plin de această experiență, pentru că parcul oferă diverse oportunități pentru ecoturismul activ. Pe teritoriul acestuia există diferite trasee marcate care permit turiștilor să observe diversitatea zonei.