Locul minunat care face din România unică în lume. Trebuie să te convingi singur de „Podul lui Dumnezeu”

de: Daoud Andra
29 08. 2024

Țara noastră este plină de locuri ce merită vizitate și pe care până și străinii le cunosc. Pe lângă destinațiile clasice de vacanță, care atrag anual mii de turiști, sunt și câteva locuri mai puțin cunoscute, dar care oferă un adevărat spectacol natural. Un astfel de loc este și ”Podul lui Dumnezeu”, o construcție naturală de o frumusețe care îți taie respirația.

Unde se află ”Podul lui Dumnezeu”

Locul de poveste, numit ”Podul lui Dumnezeu” este o construcție naturală aflată în satul Ponoarele, județul Mehedinți. Este un pod natural cu dimensiuni impresionante, astfel că modul în care a fost construit rămâne un mister și, totodată, dă naștere multor legende.

Podul are dimensiuni impresionante: 30 de metri lungime, 12 metri lățime, 22 de metri înălțime și 9 metri grosime. Una dintre cele mai cunoscute legende care circulă în jurul acestui pod este că ar fi fost construit chiar de Hercule.

Nu se știe cu exactitate cât de vechi este podul, însă este făcut doar din piatră, fără elemente artificiale. Chiar dacă nu este o destinație foarte cunoscută, locul merită vizitat dacă ajungi în zonă, pentru că podul este considerat un simbol spiritual al locului.

De ce poartă această denumire

O altă legendă cu privire la podul din localitatea Ponoarele are legătură cu numele lui. În părțile locului circulă o poveste cum că podul ar fi fost creat de Dumnezeu pentru a ajuta oamenii să treacă peste prăpastie.

Legenda aceasta cu privire la ”Podului lui Dumnezeu” este fascinantă și plină de simbolism. Se spune că în vremuri de demult, în locul unde se află acum podul, era o peșteră adâncă locuită de diavol. Oamenii din zonă, terorizați de prezența malefică a diavolului, au început să se roage la Dumnezeu pentru ajutor.

Răspunzând rugăciunilor lor, Dumnezeu ar fi lovit cu mâna stânca din partea de deasupra peșterii, prăbușind tavanul acesteia și astfel formând un pod natural. Diavolul, surprins și speriat de această manifestare divină, a reușit să scape printr-o gaură aflată în partea opusă a peșterii, care există și astăzi și este cunoscută sub numele de ”Gaura Diavolului”.

După ce a dărâmat stânca peste peșteră pentru a bloca accesul diavolului, Dumnezeu ar fi construit podul, pentru a-i ajuta pe oameni să treacă peste prăpastie. În ambele versiuni, podul este considerat un simbol al protecției divine și al puterii lui Dumnezeu de a interveni pentru a-i proteja pe cei credincioși. Oamenii locului cred și în prezent în puterea acestui pod.