Locul în care să nu îţi încarci niciodată telefonul. Experţii în securitate avertizează românii, mulţi procedează aşa
Telefoanele sunt o necesitate pentru noi în ziua de astăzi. Nu plecăm niciodată fără el de acasă. Avem informații foarte importante pe el, precum cardurile sau alte date. Din acest motiv, bateria trebuie să fie mereu încărcată. Dacă s-a întâmplat să rămâneți fără baterie la telefon, există un loc unde n-ar trebui să o încărcați niciodată.
Unde nu ar trebui să-ți încarci niciodată telefonul
Avem nevoie de telefon atunci când călătorim. Ne putem orienta mult mai ușor folosind hărțile de pe telefon, iar în zilele noastre, majoritatea persoanelor au biletele de avion pe telefon, motiv pentru care este un lucru obișnuit ca mulți să-și încarce telefoanele în aeroport.
Stațiile de încărcare nu lipsesc niciodată din aeroporturi și sunt convenabile pentru cei care nu mai au baterie dar au biletul sau alte informații importante pe telefon.
Cu toate acestea, un expert în securitate ne spune că, de fapt, nu sunt atât de sigure și că nu este indicat să ne încărcăm dispozitivele folosind încărcătoarele din aeroporturi.
Mai mult, în cursul anului trecut, Biroul Federal de Investigații American a emis un avertisment împotriva utilizării stațiilor publice de încărcare a telefoanelor, în special a celor din aeroporturi.
„Evitați să folosiți stațiile de încărcare gratuită din aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale”, se arată într-un avertisment de pe site-ul FBI.
Cum pot accesa hackerii telefonul nostru dacă ne încărcăm telefonul în aeroport
Jae Ro lucrează în cadrul companiei SIGNAL + POWER care produce adaptoare de priză. Potrivit expertului, aceste prize din aeroporturi reprezintă o metodă foarte ușoara pentru hackeri pentru a se infiltra în telefonul nostru, folosind un malware.
„Aceste porturi pot fi manipulate pentru a instala un software malițios (malware) pe dispozitiv. Acest malware rulează fără să fie detectat, furând informații sensibile, cum ar fi parolele și detaliile bancare”, a declarat el pentru MailOnline.
Hackerii folosesc un malware instalat prin intermediul unui port USB malițios care blochează dispozitivul sau chiar exportă datele personale și parola direct către infractor.
Sursa de alimentare și fluxul de date de pe telefoanele noastre vor trece prin același cablu, ceea ce înseamnă ca hackerii vor avea acces la toate informațiile noastre.
„Odată infectat, telefonul tău devine vulnerabil nu doar în aeroport, ci oriunde îl iei cu tine”, a mai precizat specialistul.