Locul în care ninsorile fac ravagii! Stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri: maşini acoperite de nămeţi, locuinţe şi trenuri blocate, în America. Foto

de: Ioana Bucur
03 03. 2024

Primăvara anului 2024 a început cu un viscol puternic. Ninsorile fac ravagii peste Ocean, potrivit autorităților, stratul de zăpadă a ajuns la 3 metri. Maşini acoperite de nămeţi, zeci de mii de locuinţe fără curent şi trenuri blocate, în America.

Ninsorile fac ravagii peste Ocean

Început de primăvară sub nămeți, pentru locuitorii din statele americane California și Nevada. Un viscol puternic a făcut prăpăd în mai multe regiuni din vestul Statelor Unite ale Americii.

În Sirerra Nevada, o zonă muntoasă, rafalele de vânt au avut viteze de peste 300 de kilometri pe oră.

Autoritățile au avertizat populația privind ”pericolului de la ridicat la extrem de producere a unor avalanşe”, inclusiv în zona Lacului Tahoe.

Zeci de mii de case au rămas fără electricitate

În urma ninsorilor, în jur de 33.000 de oameni din statul Nevada și aproximativ 24.000 din California au rămas fără electricitate.

Mai multe drumuri importante au fost blocate. Sâmbătă, un segment de 121 de kilometri din autostrada Interstate 80 a fost închis. Biroul Poliţiei Autostrăzi din Truckee, California, în apropiere de graniţa cu Nevada, a arătat pe X (anterior Twitter) că ”personalul serviciilor de urgenţă şi tractoarele de remorcare aveau dificultăţi în a ajunge la şoferi din cauza viscolului”.

Stațiunile de schi din apropierea Lacului Tahoe s-au închis de vineri. Meteorologii anunță depunerea unui strat de zăpadă de trei metri, ceea ce ar putea ” crea îngrijorări privind ameninţarea vieţii” persoanelor care locuiesc în apropiere de Lacul Tahoe.

Foto: Profimedia

Incendiu de vegetație devastator în Texas

În Texas, autoritățile sunt în alertă. Există îngrijorări că cel mai mare incendiu din istoria statului, care a făcut deja două victime şi a devastat sute de mii de hectare, se va extinde într-un ritm îngrijorător în aceste zile.

Până acum, în jur de 500 de case și alte clădiri au fost distruse de flăcări, a precizat vineri guvernatorul Greg Abbott.

Incendiul, ce se manifestă pe mai mult de 430.000 de hectare, este controlat de echipele de intervenție doar în proporție de 15%. Extinderea sa a stagnat vineri, efect al precipitațiilor căzute în ziua precedentă.

„Condiţiile care favorizează o situaţie critică a incendiului sunt aşteptate să revină” până la prânz sâmbătă şi duminică, a precizat serviciul meteorologic local din oraşul Amarillo,