Locul în care este bine să alimentezi înainte de a pleca în vacanță. E cel mai mic preț. Pontul a fost dezvăluit chiar de președintele InfoCons

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2024

Lunile iulie, cât mai este din ea, august și septembrie, sunt alte perioade în care românii și-au rezervat vcanțe, atât în țară, cât și peste hotare. Dar, în ceea ce privesc costurile, mai ales pentru cei care aleg să plece cu mașina personală, sunt deja ridicate. În acest sens, cșeful infoCons explică care este locul în care este bine să alimentezi înainte de a pleca în vacanță, având în vedere că este cel mai mic preț.

Alte vacanțe rezervate de români în august și septembrie

Deși sezonul estival se va încheia odată cu începutul lunii septembrie, cu toate astea sunt mulți români care și-au rezervat vacanțe. Luna august și septembrie, conform touroperatorilor, vor fi la fel de aglomerate, iar prețurile nu vor fi cu mult mai ieftine în această perioadă.

Costurile au fost și vor fi ceva mai ridicate, mai ales în cazul celor care aleg să plece la drum cu mașina personală, având în vedere prețurile la combustibili.

Cu toate astea, sunt puțini care știu care este locul în care este bine să alimentezi înainte de a pleca în vacanță. În acest sens, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a venit cu câteva ponturi legate de acest aspect.

Sorin Mierlea vorbește despre locul în care este bine să alimentezi înainte de a pleca în vacanță

Este bine știuut faptul că, pe lângă costul unei vacanțe, trebuie ținut cont și de cel pe care îl vom avea cu deplasarea. Astfel că mulți elimină biletele de avion, mai ales dacăp au posibilitatea de a merge cu mașina din dotare până la destinație.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons

Dar, cu toate astea, la calculul bugetului pentru un sejur, este bine de inut cont și de cheltuielile cu carburanții. În acest sens, președintele infoCons, Sorin Mirlea, a decis să-i învețe pe români de unde să alimenteze înainte de a pleca spre destinație:

„Cumpărând carburant de la o stație înainte de a intra pe autostradă, versus a cumpăra carburant de pe autostradă, la un plin înseamnă pâinea pe două săptămâni.

Asta este diferența la carburant. La aceeași stație, același brand. Aceste lucruri ar trebui să le înțelegem, și anume faptul că indiferent că este același brand, prețurile diferă foarte mult între ele.”, spune Sorin Mierlea la Antena 3 CNN.

„Astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț”

Deși nu toți cei care aleg să plece cu mașina personală fac asemenea calcule, de cele mai multe ori bugetele stabilite pentru o vacanță ar puta fi date peste cap, chiar dacă ideea e de a nu avea cheltuieli prea mari cu transportul. În același context, Sorin Mierlea atrage atenția că „astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț”:

„Unde sunt mai multe stații în același loc, acolo prețurile încep să scadă. Dar este discutabil, pentru că astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț.

Chiar dacă pentru unii nu înseamnă mult 50 de lei, pentru alții poate însemna o diferență majoră pentru o vacanță frumoasă”, spune președintele InfoCons.

Așadar, mare atenție atunci când vă calculați banii pentru un sejur, și mare atenție de unde alimentați înainte de a pleca la drum. Contează foarte tare acst aspect, mai ales acum când există această instabilitate a prețurilor, de la o zi la alta.