Locul din România în care te simţi ca în Elveţia. Nordul ţării e mai frumos decât credeai
Mulți nu știu ce frumuseți mirifice ascunde nordul țării noastre. Persoanele pasionate de turism caută spațiile perfecte pentru relaxare chiar și în afara granițelor, nefiind la curent cu cătunele pitorești în care pot găsi o oază de liniște. Satul Mănăstirea Humorului, locul în care te simți ca în Elveția. Foto
Nordul României, o carte poștală deosebită
Să călătorești în nordul României e ca și cum ai admira cărți poștale. Fiecare răscruce de drum dezvăluie un cadru natural impresionant. În satele pitoricești poți să te convingi de acest lucru. De la priveliști grandioase la peisaje rustice cu cabane, aici poți trăi descrierea perfectă a ceea ce înseamnă „idilic”.
Dar nu te înșela – nu este vorba doar de estetică, ci și de aerul curat pe care îl respiri, de mâncarea pe care o savurezi și de tradițiile locale care nu fac altceva decât să îți îmbogățească sufletul spiritual. Natura, cultura, aventura și călătoriile de aici îți oferă o perspectivă unică asupra paradisului românesc.
Satul Mănăstirea Humorului, locul în care te simți ca în Elveția
Unul dintre cele frumoase locuri din nordul țării este Mănăstirea Humorului, un sat de pe valea râului Humor, aflat la 5 kilometri de orașul Gura Humorului din județul Suceava. Coline de arbori, pajiști verzi și o scenă socială plină de viață – este Elveția României, aici trebuie să ajungi măcar o dată în viață.
Pentru căutătorii de aventură, ținutul legendar este ideal ca spațiu de explorare. Satul Mănăstirea Humorului este la fel de potrivit și pentru românii în căutarea unui loc plin de liniște și pace, în care să se retragă din zgomotul asurzitor al vieții trăite la oraș. Frumusețea de aici te copleșește!
Atracția culturală și religioasă pe care să nu o ratezi
Nu doar natura formează un cadru de vis în satul din Bucovina. În mijlocul cătunului se află una dintre cele mai importante atracţii ale regiunii: Mănăstirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog. Lăcașul religios se face remarcat prin caracteristicile sale extraordinare.
Biserica de piatră din satul Mănăstirea Humorului a fost inclusă în patrimoniul UNESCO
Biserica de piatră a fost sfințită pe 15 august 1930, de Adormirea Maicii Domnului, potrivit pisaniei prinse lângă intrare, în peretele exterior al lăcașului religios:
„…prin voința și cu ajutorul blagocestivului Domn Petru Voievod fiul bătrânului Ștefan Voievod s-a început și s-a făcut acest hram… cu cheltuiala și osteneala robului lui Dumnezeu Jupan Teodor marele logofăt și ale soției sale Anastasia în anul 7038 (1530) luna august 15”.
Pictura exterioară a Mănăstirii Humorului, una dintre cele mai importante ctitorii ale regiunii, este dominată de reprezentativul roșu de Humor. Apreciată pentru valoarea culturală și spirituală, construcția deosebită a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.