Locul din România care îți taie respirația. Cascada e mai frumoasă decât cea de la Bigăr. Peisajul adorat de români

de: Ioana Bucur
18 08. 2023

Un colț al naturii de o frumusețe rară, pe care orice iubitor de drumeții ar trebui să îl viziteze, cel puțin o dată în viață. Un loc spectaculos, dar despre care prea puțini știu. Cascada de aici este considerată de unii mai frumoasă decât cea de la Bigăr!

Locul din România care îți taie respirația

Dacă ai nevoie de inspirație pentru următoarea excursie de weekend, merită să îți programezi o vizită în locul din România de o frumusețe rară, ce taie respirația tuturor celor care îl vizitează.

Orice român ar trebui să ajungă, măcar o dată în viață, în Cheile Nerei. Este un adevărat colț de Rai, dovada cea mai bună a măiestriei naturii. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este plin de surprize frumoase pentru vizitatori.

Unul dintre principalele obiective turistice din zonă este o cascadă spectaculoasă, despre care mulți spun că ar fi chiar mai frumoasă decât cea de la Bigăr.

Te-ar putea interesa și: Locul din România unde primești loc de casă. Sunt 1000 de terenuri disponibile: „S-au întors și tineri din străinătate”

Foto: Profimedia

Cascada considerată mai frumosă decât cea de la Bigăr

Este vorba despre cascada Văioaga, o cădere de apă formată pe râul Bei, unul dintre afluenții Nerei. Cascada se revarsă peste un pat de stânci calcaroase și mușchi, situat la o înălțime de aproape șase metri de lacul de la bază, cu apă de un albastru-turcoaz. Peisajul pare desprins din basme.

Pentru a ajunge la ea, se pleacă de pe Podul Bei. Prin pădure, turiștii pot ajunge la Lacul Ochiul Beiulu, apoi la cascada Beușnița. Este un traseu destul de simplu, ce poate fi parcurs, dus-întors, în aproape două ore.

De la pod, se urmează drumul spre păstrăvărie. După doi kilometri – distanță ce poate fi parcursă pe jos sau cu mașina – cascada Văioaga își așteaptă vizitatorii, pe partea dreaptă.

Un semn ce indică poteca ce duce spre ea este instalat pe drumul principal. Mare atenție, însă, acesta ar putea fi mai greu de văzut din pricina vegetației bogate. Se coboară în jur de 20 de metri, punct în care cascada poate fi admirată, de la bază, în toată frumusețea ei.

Foto: Profimedia

Te-ar putea interesa și: Locul din România unde zici că ai ajuns în Elveția. Peisajul e superb. Cum arată ”Balta Dracului”