Locul din România care are apa ca în Insulele Maldive. Puțini oameni au auzit de el

Locul din România care are apa ca în Insulele Maldive. Puțini oameni au auzit de el
Lacul este spectaculos

În țara noastră există un lac cu o culoare neobișnuită asemănătoare azurului, dune uriașe de nisip, tufe de măceș de un verde aprins și nisip alb, pare desprins dintr-un basm. Și, cel mai bine, este foarte izolat. Nu este inclus în niciun circuit turistic, așa că este cunoscută doar de localnici. Lacul s-a format pe un fost sit minier, unde se extrăgea caolin. Caolinul este o argilă albă moale cu nuanțe verzi și galbene, iar rămășițele acestei roci care se găsesc pe fundul lacului sunt cele care dau apei acea culoare albastră ca cerul.

Cel mai frumos loc din România?

Laguna Albastră este situată în mijlocul unui crater care a fost excavat de mașini. Iar apa, provenită din ploi sau izvoare subterane, s-a adunat aici și a creat lacul.

La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, într-un sat numit Aghiresu, se află unul dintre cele mai frumoase lacuri naturale din România.

Lacul a secat în anul 1995, din cauza unor lucrări efectuate la fața locului. Acesta avusese chiar și pești. Din fericire, apa s-a adunat din nou și există din nou pești. Stuful care a crescut în jurul lacului completează peisajul și adaugă încă o nuanță la varietatea deja bogată de culori.

Frumusețea locului este sporită de prezența unei păduri de șes situată în apropiere. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a înota sau pur și simplu pentru a face plajă, deoarece, în timpul verii, apa poate atinge o temperatură de 25°C.

Laguna Albastră este un spectacol vara

Nisipul alb și moale contribuie la impresia că ești de fapt la malul mării. De aceea, Laguna Albastră de la Aghireș este unul dintre locurile preferate de clujeni, atunci când doresc un răgaz din viața tumultoasă a orașului.

Un alt lac frumos și neobișnuit de colorat, aflat tot în zonă, este Laguna Roșie, care a fost denumită astfel datorită nuanței roșii a apei sale.

Ambele lacuri sunt frumoase și oferă posibilitatea de a relaxare și. Cei care sunt interesați de fotografie pot profita de această minune naturală și pot fotografia nu numai relieful neobișnuit specific zonei, culorile vii, ci și viața sălbatică.

Lacul românesc are și un geamăn în Marea Britanie, mai exact la Harpur Hill, în apropiere de Buxton, Derbyshire, care poartă și el numele de „Laguna Albastră”. Laguna Albastră din Marea Britanie a fost vopsită în negru în urmă cu aproximativ doi ani, în încercarea de a încerca să descurajeze înotătorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI