Locul din inima Bucureștiului unde te simți exact ca în Bali. Arată spectaculos și are plajă cu nisip fin

de: Ionuț Vieru
06 07. 2024

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile mari ne duc cu gândul la vacanță, plaje exotice și cu nisip fin. Un loc asemănător este amenajat chiar în București, dar nu mulți știu de el.

Plaja de vis din inima Capitalei

Când vine vara, ne gândim doar la locuri idilice, unde ne putem petrece măcar câteva ore în aer liber, la soare. Având în vedere că este weekend, este momentul perfect să vizităm un loc din centrul Bucureștiului absolut uimitor.

Mulți spun că seamănă cu Bali, dar se află pe malul lacului Tei. De fapt, este un restaurant, dar aici veți găsi o plajă cu nisip, unde vă puteți relaxa alături de prieteni. Mâncarea este foarte bună, iar locul se numește Indigen.

Unde poți face plajă lângă București

Puțini știu că nu trebuie să mergi până la Constanța pentru a face plajă. Sunt câteva locuri perfecte pentru a evada de o zi caniculară chiar în apropierea Bucureștiului. Iată câteva exemple:

  • Plaja Gostinu, Giurgiu

Aflată la o distanță de 70 de km de București, Plaja Gostinu este opțiunea perfectă pentru o zi relaxantă. Plaja este lată, cu nisip fin, iar în apropiere se află o pădure.

Din păcate, nu există facilități pentru masă, așa că trebuie să vii cu provizii de acasă. În schimb, nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai apă, deoarece este un bar care oferă băuturi reci.

  • Lacul Paltinu, Valea Doftanei

Lacul Paltinu se află la 110 km de București și oferă peisaje superbe, fiind situat în inima munților. Zona este ideală pentru picnicuri, drumeții, iar lacul este perfect pentru înot.

Un lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este faptul că nu există salvamari, așa că trebuie să aveți grijă dacă nu știți să înotați foarte bine. De asemenea, este loc și pentru grătar.

  • Samskara Beach

Samskara Beach este situată în Călărași și este o plajă ca pe litoral. Există și spații de cazare, dacă doriți să stați mai mult de o zi. Se află pe malul Dunării, așa că poate fi accesată doar cu bacul.

Plaja este complet amenajată și puteți închiria șezlonguri. Există un restaurant, bar, cabine de schimb, apa este curată, iar intrarea este lină, fiind un loc perfect și pentru cei mici.