Locul din Europa în care mergi pe apă. E ceva unic, pare rupt din filmele SF. Imaginile vorbesc de la sine

Locul din Europa în care mergi pe apă. E ceva unic, pare rupt din filmele SF. Imaginile vorbesc de la sine
Locul din Europa in care mergi pe apa

Foarte puțini europeni cunosc acest loc din Europa în care mergi pe apă. Este o adevărată frumusețe, iar turiștii încă nu au aflat prea multe despre această locație de vis din Islanda.

Locul din Europa în care mergi pe apă

În Islanda există un loc în care mergi pe apă! Turiștii care au trecut prin Stoksness au rămas cu niște amintiri memorabile și s-au ales cu fotografii excepționale, cu care fac vâlvă pe Internet, mai ales că aceștia par a merge pur și simplu pe apă.

Vestrahorn, pe peninsula Stokksnes din sud-estul Islandei, este unul dintre cei mai uluitori munți ai țării. Cu vârfuri care ating până la 454 de metri, stânci abrupte care se ridică de pe malurile unei lagune uimitoare și plaje cu nisip negru de jur împrejur. Este un punct turistic care promite peisaje de excepție. Citește și Locul din Europa iubit de români care poate fi periculos. Au loc accidente grave, vacanţa se transformă imediat în coşmar

Munți înalți și plaje cu nisip negru

Cele mai bune modalități de a vizita Vestrahorn ar fi să închiriezi o mașină sau să faci o drumeție pe jos. Ușor îndepărtat de drumurile cunoscute de toată lumea, Vestrahorn este mai puțin „turistic” decât mulți dintre ceilalți munți ai Islandei, ceea ce îl face popular printre fotografii pasionați. Citește și Fenomen meteo periculos pe Marea Neagră. Turiştii au filmat imediat, imaginile fac furori

Peninsula Stokksnes are, de asemenea, o istorie interesantă care se întinde încă din secolul al IX-lea, Horn fiind una dintre primele așezări ale țării. A fost, de asemenea, o locație vitală a armatei britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La puțin peste o oră de mers cu mașina de incredibila lagună glaciară Jokulsarlon și aproape de cel mai mare ghețar din Europa Vatnajokull, Vestrahorn este o minune naturală printre minunile naturale și un loc minunat pentru a experimenta farmecul izolat, liniștit și frumos al acestei insule.

Trebuie însă să știți că plaja de la Stokksnes este privată și are o mică taxă de intrare, care permite proprietarului terenului să mențină întreținerea drumului. Turiștii care ajung aici nu regretă niciodată, deoarece este o adevărată experiență. Se aleg cu fotografii memorabile, deoarece par că merg pur și simplu pe apă.

Cizmele de cauciuc sunt recomandate

Acest fapt se datorează adâncimii foarte mici a lacului, care are însă o suprafață considerabilă. Așa pare că turiștii care ajung aici pășesc pur și simplu pe apă. Cizmele de cauciuc sunt însă recomandate, după cum spune un turist care a vizitat această zonă.

”Locația se numește Stoksness și o găsim pe coasta de Sud-Est a Islandei. Este un loc magic, super dramatic: plajă neagră, mușchi verde din loc în loc, view direct către munți negri superbi și către Vestrahorn.

Și da, aici poți merge pe apă! Cum așa? Apa rămasă în lagună creează iluzia optică că te afli deasupra unui lac, deși nu are mai mult de 10 cm adâncime. Cizmele de cauciuc sunt super recomandate!”, a scris turistul pe o rețea socială.

Urmăriți Playtech.ro și pe