Locul din București unde poți face plajă la liber. Ai voie cu șezlongul de acasă, fix ca pe litoralul românesc

Locul din București unde poți face plajă la liber. Ai voie cu șezlongul de acasă, fix ca pe litoralul românesc
Unde poti face plaja in Bucuresti

Pentru că suntem în toiul verii, românii adoră să dea o fugă până la plajă, pentru a se bucura de razele aurii ale soarelui și să savureze o baie în apa mării, pentru a se răcori. Cu toate acestea, pentru cei care nu ajung pe litoralul românesc, iată câteva opțiuni de a face plajă chiar în inima Capitalei.

Locul din București unde poți face plajă la liber

Românii care vor să se bucure de plajă în mijlocul Capitalei sunt invitați în sectorul 4, acolo unde primarul Daniel Băluță îi invită pe bucureșteni să vină la plajă în Orășelul Copiilor.

Edilul a pregătit un spațiu verde perfect amenjat, unde oamenii se pot relaxa la soare, bucurându-se de timp de calitate petrecut în aer liber. Cu toate acestea, Daniel Băluță le amintește românilor să fie precauți și să se ferească de razele ultraviolete în timpul zilei, în special între orele 12 – 17, când soarele este foarte puternic.

„Plaja artificială din sectorul nostru vă așteaptă la o cură de relaxare.  Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru acest weekend poate dați o fugă în Orășelul Copiilor.

Acolo avem deja amenajat un spațiu verde destul de mare unde să vă întindeți șezlongul sau pătura și să faceți plajă.

Cu toate că pe margine sunt copaci și vă puteți adăposti la umbră, indicat ar fi să faceți acest lucru în primele ore ale zilei sau pe seară.

După amiază este destul de periculos pentru că temperaturile vor ajunge și astăzi la 37 de grade Celsius. O sâmbătă răcoroasă să avem”, a scris primarul sectorului 4, Daniel Băluță, sâmbătă, 31 iulie, pe rețelele de socializare.

Ce plaje găsim în apropierea orașului București

Plaja de la Gostinu se află la 15 km de Giurgiu și are peste un kilometru şi jumătate lungime, aproape 100 de metri lăţime. Primarul din Gostinu, Dumitru Văcaru, spune că acest petec de nisip depinde foarte mult de „capriciile” Dunării. Edilul a mărturisit că fluviul „înghite” destul de mult din plajă atunci când se umflă.

La o distanță ceva mai mare de București se află orașul Calafat, în județul Olt. Aici, românii din toate zonele țării vin să se bronzeze la malul Dunării pe o plajă care atrage, anual, mii de turiști și localnici deopotrivă, iar în weekend vin sute de persoane din toate regiunile României.

Plaja Bașcov din Calafat este denumită „litoralul Olteniei”. Locul este amenajat corespunzător și ar putea face concurență oricând stațiunilor de pe litoralul Mării Negre. Prețurile de la terase sunt mult mai mici decât cele din București, iar pentru un șezlong trebuie să scoți din buzunar doar  10 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI