Locul ciudat din România unde telefoanele se descarcă imediat. Care este explicația incredibilă

de: Iulia Statie
22 12. 2021

Un loc straniu se găsește în România. Telefoanele se descarcă imediat acolo, așa că turiștii nu apucă să facă prea multe poze. Lucruri greu de explicat se întâmplă în jurul unor pietre, iar mulți oameni acuză stări de oboseală sau amețeală dacă parcurg drumul care duce către zona bizară.

În ce zonă din România telefoanele se descarcă în câteva secunde

În zona Bușteni-Gura Diham, pasionații de fenomene paranormale au realizat o expediție pentru a vedea ce declanșează existența pietrele bizare care seamănă cu unele funerare. Aparatura foto video nu ar funcționa așa cum trebuie în zonă, iar oamenii ar experimenta stări de amețeală și pierderi de echilibru.

O expediție a fost făcută de către o echipă de specialitate de la „Lumea misterelor” în 2009 pe drumul forestier din stânga cabanei Gura Diham, care duce spre vechiul observator de urs. Reporterii au descoperit mai multe pietre care seamănă cu unele funerare.

„Ne-am oprit lângă piatră la ora 13.25 şi nu am reuşit să facem decât două fotografii, deoarece toţi acumulatorii (opt la număr) s-au descărcat, inclusiv bateria telefonului, încărcat în seara dinaintea plecării.

Şi asta într-o fracţiune de secundă. La ora 13.34 am plecat şi, după circa cinci minute, acumulatorii funcţionau normal.”, au explicat reporterii de la „Lumea misterelor”.

Ce a fost descoperit

De asemenea, cei care au participat la expediție au experimentat stări de amețeală și pierderi de echilibru. Aceștia au simțit că erau goliți de energie. Ulterior, ei au mai făcut o călătorie în același loc, fiind însoțiți de mai mulți oameni. Dispozitivele s-au descărcat și de această dată.

„Cum ne-am apropiat de piatră, acumulatorii din aparat, după trei fotografii, au căzut, la fel ca şi bateria de mobil. Acelaşi lucru li s-a întâmplat şi celorlalţi. Bineînţeles, toate aparatele şi-au revenit după ce ne-am îndepărtat de piatră.

Am scos busola şi am aşezat-o pe piatră, constatând că este orientată perfect spre cele patru puncte cardinale.”, a fost explicat la a doua expediție.

Care ar fi explicația

Prima expediție a avut loc pe 23 octombrie 2009, însă echipa de cercetători a plecat și în a doua călătorie la finalul lunii octombrie 2009. Aceștia au sesizat că un aparat foto s-a declanșat singur. Dispozitivul a făcut o fotografie cu blițul, chiar dacă nu era activat, potrivit Adevărul.

Formațiunile stâncoase sunt evitate chiar și de ciobanii din zona care a primit foarte multe denumiri de-a lungul timpului. Aceștia susțin că multe oi mor la scurt timp după ce sunt duse în respectivul loc. Mulți susțin că acolo s-ar găsi un portal către o altă lume, unde se află spiritele pădurii.

„Piatra de mormânt”, „Capul de dinozaur” sau „Locul de adunare al piticilor” sunt câteva dintre denumirile pe care le-a primit zona. Aceasta este formată dintr-un număr de scaune de piatră mici, amplasate în cerc, care par să fie destinate unor ființe care au o statură foarte mică.