Localitățile din România care vor fi înghițite de ape până în 2100. Ce arată predicțiile și pentru orașe mari din Europa

Localitățile din România care vor fi înghițite de ape până în 2100. Ce arată predicțiile și pentru orașe mari din Europa
Orașe și localități ar putea fi înghițite de mare în acest secol!

Localitățile din România înghițite de ape până în 2100! În 2017, ONU trăgea alarma legat de poluare. Prin Acordul de la Paris privind clima, au încercat să limiteze încălzirea globală la 2C peste nivelurile preindustriale. Cele mai recente proiecții indică o creștere de 3,2C până în 2100. Din păcate, aceste obiective par să devină tot mai greu de atins. Dar ceea ce este și mai grav, este că specialiștii vorbesc de mari orașe care vor dispărea, înghițite de apele mărilor și a oceanelor.

Orașe și localități ar putea fi înghițite de mare în acest secol

În ultimii ani gradul de poluare a crescut, deși Acordul de la Paris privind clima impunea anumite măsuri concrete de luat de toate statele lumii.

Cele mai recente predicții, pesimite de altfel, vorbesc despre un scenariu la care până acum nu s-a mai gândit nimeni. Scenariile recente trag un semnal de alarmă.

Specialiștii spun că orașe și localități din toată Europa ar putea fi înghițite de mare în acest secol.

Conform predicțiilor, de exemplu, zeci de orașe din Marea Britanie riscă să dispară în mare în următorii 80 de ani, potrivit unor noi hărți.

Hărțile prezintă o imagine care dă de gândit cu privire la efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice asupra Regatului Unit.

Climate Central a prezis că o mare parte din Londra ar putea fi sub apă până în 2100. O creștere a temperaturii globale de 3 grade Celsius ar avea un impact dezastruos pentru Marea Britanie, a declarat organizația non-profit, preluată de Euronews.

Și nu doar Marea Britanie este în pericol. Climate Central estimează că 275 de milioane de oameni trăiesc în zonele care vor ajunge sub ape până în 2100.

Care sunt localitățile din România care vor fi înghițite de ape până în 2100

În afară de Marea Britanie, hărțile Climate Central vorbesc și despre alte state, precum Belgia, Germania, nordul Franței și jumătate din Olanda.

Toate, spun cei de la Climate Central, vor dispărea sub apă până în 2100. Se pare că nici România nu a scăpat din acest scenariu apocaliptic, hărțile publicate de Climate Central prezentând un scenariu similar și pentru localitățile din România, care vor fi înghițite de ape până în 2100.

Localitățile din România care vor fi înghițite de ape până în 2100 sunt în zona Mării Negre.

Mai exact, cele mai afectate, conform scenariului, vor fi localitățile Mamaia, Vadu și Sulina. Apar și alte localități care ar putea fi afectate. Conform hărții (vezi aici), acestea ar fi în zona „Gura Portiței”, lacul Sinoe și în zona Babadag.

Urmăriți Playtech.ro și pe