Localitatea din România unde canalizarea se înfundă cu șervețele umede. Probleme la fiecare 3 săptămâni

de: Anca Lupescu
12 10. 2021

Într-o localitate din România, canalizarea se înfundă o dată la trei săptămâni. Totul se întâmplă pentru că locuitorii din zonă aruncă șervețele umede în canalizare.

Oamenii aruncă șervețele umede în canalizare, iar angajații sunt disperați

Angajații Companiei Apa Brașov sunt nevoiți să intervină la fiecare trei săptămâni pentru a desfunda canalizarea la aceeași adresă din Codlea. Un cămin de ape uzate se înfundă constant din cauza faptului că locatarii din zonă aruncă șervevețele umede. Pentru că acestea nu se dizolvă ca hârtia igienică, ele blochează canalizarea.

„O dată la trei săptămâni, canalizarea se înfundă la Codlea, la aceeaşi adresă, cu acelaşi tip de deşeuri.

Facem un apel, dat fiind şi contextul epidemiologic, către toţi cetăţenii localităţii Codlea şi nu numai, să aibă grijă ce aruncă în toaletă. Şerveţelele umede, absorbantele şi orice obiect care conţine plastic nu se aruncă în toaletă, ci la coşul de gunoi”, a subliniat Alina Bălătescu, purtător de cuvânt Compania Apa Braşov. 

Ce cauzează înfundarea canalizării

Conform angajaților de la Compania Apa Brașov, cantitatea de șervețele umede găsită în rețeaua de canalizare de la Codlea este una impresionantă.

Numărul celor care aruncă servețele umede în canalizare este foarte mare, motiv pentru care canalizarea se înfundă, afectându-i atât pe ei, cât și pe vecini.

În vasul de toaletă nu ar trebui aruncate șervețele umede, prosoape de bucătărie, alimente sau grăsime. De asemenea, nu ar trebui aruncate bețișoare de urechi sau materiale precum bumbacul.

De fapt, niciun alt material în afara hârtiei igienice nu este bine să ajungă în canalize, iar asta pentru că hârtia este singura care se dizvolvă în apă.

Nu este deloc bine să arunci păr în vasul de toaletă, iar asta pentru că el acționează ca o pânză care reține toate reziduurile, ducând la înfundarea canalizării.