Localitatea din România în care o casă se vinde cu 5.000 de euro. Are şi teren mare şi e aproape de oraş

de: Ioana Bucur
02 12. 2022

Cei care nu vor să dea o avere pe un apartament într-una dintre marile aglomerări urbane au și alte variante. Află care este localitatea din România în care o casă se vinde cu 5.000 de euro. Are un teren mare, este aproape de oraș, la distanță mică de una dintre cele mai frumoase zone din întreaga țară. Ce trebuie să știe cumpărătorii.

Care este localitatea din România în care o casă se vinde cu 5.000 de euro

Pare un anunț similar cu cele făcute în ultimii ani de autoritățile locale din orașele italiene aproape părăsite pentru care se caută soluții de repopulare. Cu doar 5.000 de euro, vei putea cumpăra o casă cu un teren destul de mare, 813 metri pătrați.

Potrivit anunțului publicat pe un site dedicat tranzacțiilor imobiliare, casa este satul Ciochiuța din comuna Strehaia, la distanță mică de orașele Drobeta Turnu Severin și Orșova, una dintre cele mai frumoase zone din țară.

Construția, care are două camere, a fost finalizată în 1950 și este într-o „stare avansată de degradare”, ceea ce înseamnă că noii proprietari vor fi nevoiți să facă investiții importante în lucrările de renovare.

Citește așa: Orașul din România care este pe lista locurilor de văzut în 2023. Topul apărut în străinătate

Ce precizări face actualul proprietar

Vânzătorul precizează că drumul până la poartă este asfaltat (în interiorul satului, traficul este aproape inexistent); are fântână în curte, însă și aceasta are nevoie de curățare, iar casa este racordată la rețeaua de energie electrică.

„Vând casă cu anexe și teren în comuna Strehaia, sat Ciochiuța. Casa și anexele se află într-o stare avansată de degradare și au nevoie de atenție pentru a putea fi readuse la viață.

Drumul până la poartă este asfaltat (în interiorul satului, traficul este rar); este fântână în curte, însă are nevoie de curățare, iar casa este racordată la energie electrică.

Teren: 813 metri pătrați dintre care 529 metri pătrați curte, construcții și 284 metri pătrați vie în spatele casei.

Construcții:
– Casa: 86 metri pătrați construiți (anul 1950) și 20 metri pătrați beci sub casă cu intrare de la nivelul solului (terenul este în pantă, iar casa are intrare pe scara în fața și ieșire la nivelul solului în spate) – două camere decomandate, tindă (prispă) acoperită.
– Anexe: 20 metri pătrați și șase metri pătrați

Zona este ușor accesibilă și liniștită, în stânga și în dreapta nelocuind nimeni în prezent.

Preț: 5000 euro – nu ne dorim schimburi de niciun fel”