Localitatea din România care este în beznă după un accident. Problemele sunt mai grave decât s-a crezut

de: Bișinicu Andreea
04 02. 2023

Veste neplăcută pentru locuitorii din Maramureș. Cetățenii unui oraș din nordul țării au rămas în beznă după ce un TIR a derapat și a intrat într-un stâlp de electricitate. Elevii nu știu încă dacă se vor putea duce la școală. Unde s-a petrecut incidentul și care au fost cauzele sale.

Cum au rămas locuitorii unui oraș din Maramureș fără curent electric

Vremea rea ar fi provocat un adevărat dezastru într-o localitate din nordul țării. Din cauza carosabilului umed și a ninsorilor abundente din zonă, șoferul unui autotren ar fi pierdut controlului volanului și ar fi lovit un stâlp de electricitate.

Totul s-a înâmplat în localitatea Săliştea de Sus, din județul Maramureș. În urma incidentului, o parte a oraşului a rămas fără curent electric.

În cazul în care situația nu se va remedia în următoarele două zile, elevii nu se vor putea întoarce la cursuri, luni, 6 februarie, deoarece școala din localitate nu dispune de generatoare de curent.

„Știu că nu este curent, vor fi mutați în altă parte. Am rugat să convoace Consiliul administrație și să ia o hotărâre.

Am întrebat dacă școala are resurse de a asigura acționarea centralelor în regim de avarie. Mi s-a spus că au baterii și au avut baterii care să mențină curent electric.

Durează foarte puțin, undeva până la șase opt ore. Probabil că e și un pic de lipsă de organizare. Poate se putea se asigure niște generatoare”, au declarat oficialii de la Inspectoratul de Situații de Urgență Maramureș pentru jurnaliștii de la Antena 3.

Temperaturi de – 62 de grade au fost înregistrate în Siberia

Temperaturile extrem de joase au pus stăpânire pe întreaga planetă. Iarna 2022-2023 a atins valori record, în anumite zone ale lumii, precum regiunea de est a Siberiei.

Mercurul a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani în Siberia, iar rapoartele meteorologilor susțin că, în orașul Zhilinda din nordul îndepărtat, s-au înregistrat valori termice de minus 62,1 grade Celsius, pe data de 10 ianuarie 2023.

Temperatura din 10 ianuarie în Zhilinda, unde locuiesc mai puțin de 1.000 de persoane, este cea mai scăzută înregistrată în ultimele două decenii.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe Pământ este o temperatură uluitoare de minus 89,2 grade, înregistrată la 21 iulie 1983, în Vostok, Antarctica.