Localitatea cu cel mai lung nume din lume. Are 58 de litere. Tu poți să pronunți acest cuvânt?
Dacă veți ajunge vreodată în Țara Galilor, trebuie să știți că acolo există un sat care are 58 de litere și 19 silabe. Localitatea are puțin peste 3000 de locuitori, conform ultimului recensământ din 2011. Mulți nu reușesc să pronunțe acest cuvânt lung!
Localitatea cu cel mai lung nume din lume
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este considerată localitatea cu cel mai lung nume din lume. Acest nume neobișnuit înseamnă, de fapt,”Biserica Sfânta Maria (Llanfair) din luminișul (pwll) alunului alb (gwyngyll) de lângă (goger) pârâul rapid (y chwyrndrobwll) și Biserica Sf. Tysilio (llantysilio) din peștera roșie (gogogoch).” Numele satului este format din 58 de litere și 19 silabe.
Unde se află
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este un sat situat pe insula Anglesey din Țara Galilor, lângă Bangor. Forma lungă a numelui este, de fapt, cel mai lung nume al unui oraș din Marea Britanie, și unul dintre cele mai lungi nume din lume, având 58 de litere.
Înainte, denumirea lui era Llanfair Pwllgwyngyll, dar a fost schimbată în secolul sec XIX. Acest sat mai este cunoscut drept și Llanfairpwll sau Llanfair.
Citește și: Locul din România cu puteri miraculoase. Se crede că vei crește în înălțime dacă bei apă de acolo
Și în Noua Zeelandă există o localitate aproape de gura râului Porangahau, în cel mai sudic punct a Golfului Hawke, care este renumită. Și asta datorită faptului că are cel mai lung nume din lume. Denumirea are nu mai puțin de 85 de litere și le dă mari bătăi de cap celor care încearcă să o pronunțe.
Și în Noua Zeelandă există un deal cu cel mai lung nume din lume
Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu este denumirea unui deal de 350 de metri din apropierea orașului. Numele a intrat deja în Cartea Recordurilor și de cele mai multe ori este abreviat de către locuitori, pentru a fi mai ușor de folosit.
Numele dealului este tradus din limba maori, limba nativă a populației băștinașe a Noii Zeelande. Cuvântul înseamnă „vârful colinei unde Tamatea, bărbatul cu genunchi mari, cunoscut ca devoratorul pământului, a coborât, a suit și a devorat munții, în timp ce-i cânta la flaut unei persoane iubite.”
Puțini știu că dealul și-a primit numele de la un războinic maori, numit Tamatea. Conform legendelor istorice, , după ce fratele său a fost ucis într-o luptă cu un alt trib, Tamatea și-a petrecut următoarele zile cântând la fluier pe acest deal, pentru a-și comemora ruda decedată. De aceea, comunitatea maori a dorit să numească locația în cinstea sa și a ales această denumire, potrivit Business Insider.