Răsturnare totală de situație pentru Liviu Dragnea. Cererea de permisie de o zi i-a fost respinsă

de: Andrei Simion
25 10. 2019

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, ar putea să se bucure de libertate preț de o zi. Ce va face fostul președinte al PSD pentru asta și cum s-ar putea îndeplini dorința sa?Iată declarațiile fostei sale avocate!

Update: Răsturnare de situație în cazul lui Dragnea! Socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă în cazul acesta. Directorul penitenciarului a repsins cererea fostului lider al Partidului Social Democrat, conform conducerii penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea ar putea să iasă în închisoare pentru o zi

Fostul președinte al Partidului Social Democrat a solicitat o zi de permisie pe care a și primit-o, conform unor declarații ale unor surse din cadrul Aministrației Naționale a Penitenciarului, pentru g4media.ro. Acesta se află închis la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Conform surselor citate, fostul lider al PSD se va bucura de libertate, pentru o zi, la începutul lunii viitoare. De pe data de 27 mai, ziua condamnării, Dragnea a avut două tentative de a scăpa de detenție prin două căi: o contestație în anulare din 18 octombrie și un recurs în casație, depus pe data de 22 octombrie.

Liviu Dragnea ar putea să iasă din închisoare pentru o zi. Ce strategie are fostul președinte al Partidului Social Democrat?

Care este strategia fostului președinte PSD?

La momentul acesta, nu se știe care sunt motivele exacte pentru care a înaintat acțiunea de contestație în anulare, dar potrivit legii, dacă i s-ar da undă verde, s-ar dispune eliberarea lui din penitenciar și rejudecarea apelului de către un nou complet de judecători.

Fosta avocată a lui Liviu Dragnea a susținut, pentru g4media.ro, că această contestație în anulare a fost depusă personal de fostul președintel al Partidului Social Democrat prin poștă. De asemenea, tot fosta reprezentată a sa a declarat că inculpatul urmează să-și angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanță. În acest context, Dragnea dorește să-i fie anulată condamnarea de 3 ani și jumătate de închisoare prin utilzarea a celor două căi de atac.