21 nov. 2019 | 17:45

LIVE TEXT Conferință de presă Viorica Dăncilă, joi, ora 18.00. Șefa PSD a evitat să răspundă la o întrebare foarte incomodă

Politică
LIVE TEXT Conferință de presă Viorica Dăncilă, joi, ora 18.00. Șefa PSD a evitat să răspundă la o întrebare foarte incomodă
Viorica Dăncilă a organizat o nouă dezbatere cu jurnaliștii

După ce a organizat o conferință de presă, marți, în cadrul căreia a vorbit două ore și jumătate și a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a anunțat că organizează o nouă dezbatere cu jurnaliștii, joi, de la ora 18:00. Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a postat un mesaj pe Facebook în care a prezentat motivele pentru care a ales să le vorbească din nou alegătorilor.

„Românii s-au săturat de dispreț și aroganță, de absența președintelui și să fie priviți de sus de către un om care le-a arătat că nu le este aproape. (…) Sunt un om pentru care bunăstarea țării lui este pe primul loc. Am promovat creșterea veniturilor românilor și asta voi face și la Cotroceni. Nu voi promulga nicio lege care să aducă politici de austeritate. Sunt un om care își iubește țara și poporul. Țin cu românii și cu România, nu am vorbit niciodată de rău în afara granițelor țării. Merg să mă bat pentru România și pentru români. Sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu. Acestea sunt singurele temeri în viață, frica de Dumnezeu și teama să nu greșesc în fața românilor.

În primele 3 luni de mandat voi chema toate forțele politice la dialog. (…) Niciun român care va bate la ușa Palatului Cotroceni nu va rămâne fără un răspuns din partea mea. Voi avea dialog cu românii din țară și diaspora. biroul meu va fi printre oameni, pentru că așa cred că trebuie să fie un președinte, implicat și care să stea în mijlocul oamenilor. Mandatul meu va fi cel al președintelui reformator. Va fi cel al președintelui pentru care interesul comun primează. Voi iniția consultări cu societatea civilă și cu autoritățile și instituțiile statului pentru a găsi un numitor comun. Încă din prima zi, activitatea președintelui va fi făcută publică pentru toți cetățenii. Vreau să îmi iau un agnajament ferm, cu mâna pe Constituție, pe care nu o voi încălca niciodată, așa cum a făcut actualul președinte.

Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate. Voi prezenta un raport de activitate ori de câte ori voi fi invitată în fața Parlamentului. Voi promova antreprenoriatul și capitalul românesc ca principali vectori ai dezvoltării României. Voi sprijini capitalul românesc să se exprime liber în Europa și în lume. Voi organiza trimestrial ședințe CSAT, iar în caz de criză voi convoca CSAT în maxim 24 de ore. Voi face 2 vizite pe lună în teritoriu pentru a discuta cu cetățenii.

Vilele de protocol dedicate președintelui vor fi integrate într-un program dedicat copiilor orfani din România. Pentru mine copiii săraci vor fi o prioritate. Nu voi utiliza prerogativele grațierii decât pentru persoanele demne de compaisune. Persoanele condamnate pentru fapte de corupție nu vor beneficia de clemența prezidențială.

Aderarea la Spațiul Shcengen și Zona Euro și vizele pentru SUA, aceste obiective fac parte dintr-un pachet de măsuri și obiective cuprinse în programul meu prezidențial. În termen de cel mult 6 luni îmi iau angajamentul de a prezenta o strategie națională de apărare a țării.

Întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în cadrul NATO și UE, creșterea profilului României în regiunea Mării Negre.”

Despre raportul Jandarmeriei cu privire la evenimentele din 10 august: „Cred că nu trebuie să venim cu scenarii. Haideți să vedem ce va spune justiția și vinovații să răspundă în fața legii. Am spus că seamnă cu o lovitură de stat, am văzut apoi că nu a fost o lovitură de stat. Cred că este corect să vedem ce spune justiția.”

Despre Schengen, Zona Euro și vizele SUA: „Sper să le îndeplinesc în primul an de mandat, nu toate. Pentru fiecare din aceste puncte pe care le-am adus în fata românilor sunt necesare îndeplinirea unor criterii, trebuie să fie mai întâi îndeplinite. Să nu uităm că este o decizie politică și că există negocieri, dar se pare că președintele nu a fost preocupat de acest lucru. Iohannis a promis că România va adera la Schengen până la finalul anului, dar a mințit.”

Despre chemarea la DNA: „Nu mă va chema la DNA mâine, dar de invitat la DNA în urma acestei plângeri, cu siguranță mă va chema. Probabil au fost foarte mulți supărați, sau cei din echipa domnului Iohannis ar fi vrut ca mâine să mă cheme sau chiar duminică, să nu se mai voteze.”

Teorema lui Pitagora: „Am spus că nu o să mai răspund la astfel de întrebări, că ne concentrăm pe alegerile prezidențiale. Chiar nu vreau să mai răspund la astfel de întrebări. Dar pentru că o să spuneți iar că nu știu, o să vă răspund. Suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei.”

Despre vilele de protocol puse la dispoziția orfanilor: „Este pentru mine un lucru de suflet. Am făcut acest lucru. Nu am venit să spun public ce am făcut, dar am făcut acest lucru și puteți întreba. Sunt copii care nu văd și au făcut vacanța în vile. Nu mi s-a părut corect să spun public ce am făcut. Oamenii care vor să facă lucruri bune nu se laudă cu ce al făcut. După modeul din aceată vară, vreau să fac și în continuare.”

Despre scrisoarea apărută în spațiul public în care aduce acuzații la adresa lui Iohannis: „Nu am venit niciodată cu dezinformări. Cred că omul care a venit cu cele mai multe dezinformări este Klaus Iohannis. A spus că nu avem bani de pensii și salarii. A dezinformat, dar eu nu am venit să spun.”

Despre postarea Liei Olguța Vasilescu: „Această informație a apărut în spațiul public. Oamenii au preluat-o. Nu le transmit eu. Fiecare poate avea opinie personală, nu este opinia unui partid. Legat de cască, s-a spus că și eu am cască. Nu am avut. Asta nu este opinia întregului partid. Există democrație pe care trebuie să o respectăm. Asta a crezut persoana respectivă. În mediul online s-au spus multe despre Viorica Dăncilă. Este opinia lor personală, nu a partidului.”

„Iohannis este dictator. Un om care vrea toată puterea într-un stat nu este dictator?”

Despre relația cu serviciile secrete: „Am avut o colaborare instituțională bună. Tot ceea ce am solicitat am primit din partea SIE și SRI. Nu m-am gândit să fac o schimbare. Prioritatea numărul unu sunt românii. Pentru o schimbare trebuie să ai motive. Când voi avea motive, probabil mă voi uita pe ele. Parlamentul hotărăște.”

„Nu îmi e teamă nici să merg la DNA, nu am motive. Spre deosebire de Iohannis, care a promis că va renunța la imunitate și nu a făcut-o, eu o voi face. Au fost abuzuri pe care nu poate să le conteste nimeni. Voi lua atitudine atunci când vor exista astfel de comportamente.”

„Prima țară pe care o voi vizita este Republica Moldova, din respect pentru românii de acolo.”

Ce a făcut pentru Teleorman: „Ceea ce am făcut și pentru celelalte județe. Am fost premierul tuturor românilor. Trebuie să avem principiul de coeziune la nivel național. Am ajutat toate județele.”

 

Viorica Dăncilă a organizat o nouă dezbatere cu jurnaliștii

„Am vorbit cu mii de oameni în această campanie. Am avut zeci de deplasări în toată țara, discuții cu tineri și bătrâni, antreprenori, medici și profesori, oameni de la oraș sau de la sate. Aceste discuții mi-au arătat câteva lucruri simple pe care și le doresc românii. Voi prezenta în această seară viziunea mea, profilul de președinte, angajamentele pe care mi le iau în fața poporului român și obiectivele strategice pe care mi le propun în calitate de Președinte al României.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Spiru Haret, începând cu ora 18:00. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media, iar intrarea se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate, la intrarea S2, începând cu ora 16:00″, este mesajul postat pe contul de Facebook al Vioricăi Dăncilă.


Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a mai organizat un eveniment similar, marți, când a lansat o nouă serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis și a negat că ar fi susținut Ordonanța 13. Ea a vorbit despre realizările guvernăii PSD, oferind cifre care nu sunt reale și a precizat că nu ea a fost cea care l-a angajat pe fiul ei la Curtea de Conturi.

În momentele în care a fost pusă în dificultate, Viorica Dăncilă a mutat atenția pe alte persoane, pe care le-a acuzat de faptele care i-au fost imputate.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
EVZ.ro
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro