Litoralul pentru toți 2023. Unde se pot caza românii la mare cu doar 35 de lei pe noapte

de: Ștefan R. Apostol
19 08. 2023

Mai este aproximativ o lună din acest moment până la finalul sezonului estival 2023 pe litoral. Așadar, programul ”Litoralul pentru toți 2023” se află și el pe ultima sută de metri. așa că, dacă vrei o mică excursie la mare, ne-am gândit să-ți spunem unde se pot caza românii la mare cu doar 35 de lei pe noapte. Citește și află detaliile.

”Litoralul pentru toți 2023” se află e ultima sută de metri

Demarat din 18 mai, ”Litoralul pentru toți 2023” se află și el pe ultima sută de metri, data la care se va încheia fiind 18 septembrie a.c., iar conform touropetatorilor implicați în proiect, ”Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon”.

Vezi și: Cât costă o cameră dublă la hotelurile de 3 stele de pe litoral în weekendul cu Sfânta Mărie. Prețurile au luat-o razna

Acest program se adresează acelor turiști, cu venituri ceva mai mici, fiind ”singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile, mai spun aceiași turoperatori.

În acest context, pentru cei care se decid să meargă pe litoral în această ultimă perioadă a programului, vor beneficia de prețuri mici la cazare, în special, în mai toate stațiunile de la malul Mării Negre.

Așa că, citește mai departe și află unde se pot caza românii la mare cu doar 35 de lei pe noapte.

Cazare la mare pentru români, doar 35 de lei pe noapte

În aceste ultime weekend-uri din sezon, românii care se decid acum să meargă la mare vor avea parte de prețuri mici, plecând chiar de la 35 de lei pe noapte în anumite stațiuni de pe litoral.

40.000 de români care vor petrece câteva zile pe litoral

Vezi și: Câți bani costă o noapte de cazare all-inclusive în hotelurile de pe litoral. Prețurile au luat-o razna

Touroperatorii spun că se așteaptă ca cel puțin 100 de unități de cazare să accepte turiștii prin programul ”Litoralul pentru toți 2023”, asta însumând aproximativ 40.000 de români care vor petrece câteva zile pe litoral:

”Locurile vor fi vândute direct de hoteluri dar și prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor”, a transmis FPTR printr-un comunicat.

În vara lui 2023 explozie de prețuri

Dacă până la 1 iulie, prețurile erau cât de cât acceptabile, după această dată au crescut cu până la 30% la toate serviciile, de la cazare și până la prețurile din restaurante și de pe terasele situate aici.

Inclusiv serviciile de pe plaje, în anumite stațiuni au crescut cu 30%, deși, spre exemplu, în Năvodari, un șezlong pe una din plajele private era doar 35 de lei în weekend, la începutul acestei luni.

Vezi și: Prețurile au luat-o razna pe litoralul românesc. Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele

Deși organizatorii programului ”Litoralul pentru toți 2023” speră la cel puțin 40.000 de români pentru următoarea perioadă, asta nu implică și diminuarea prețurilor practicate de operatorii comerciali până la finalul sezonului estival.

Anul 2023 a fost unul din cele mai scumpe pe malul Mării Negre, iar premisele pentru sezonul estival viitor nu par a fi altfel decât cele de anul acesta, totul fiind generat ca urmare a crizei economice din acești ultimi ani.