Litera E este ascunsă în imagine, însă puţini o găsesc în 11 secunde. Testul care îţi pune la încercare atenţia

de: Sabina Anastasia
29 11. 2023

Playtech Știri îți prezintă un test care îți pune la încercare atenția. Ești de părere că te poți mândri cu ochi de vultur? Identifică în imagine unde a fost ascunsă evaziv litera E. Trebuie să o localizezi într-o sală de clasă plină de viață. Puțini reușesc să rezolve această problemă în 11 secunde.

Cum te ajută testele de atenție, de fapt

Testele de atenție, uneori prezentate și sub forma unor iluzii optice, au o capacitate extraordinară de a înșela percepția umană. Ele oferă o modalitate unică și captivantă de a ne provoca mințile, dar și de a ne îmbunătăți abilitățle cognitive. Sunt un fel de puzzle-uri vizuale, dacă vrei.

Provocările de acest fel pot să pară, cel puțin la o primă vedere, imagini aparent obișnuite, ce ascuns obiecte sau elemente neașteptate. Într-un anumit fel, ele ne solicită atenția, stimulând diverse zone ale creierului uman. Oferă o modalitate unică de a provoca funcțiile cognitive.

Citește și: Testul de vedere pentru cei mai atenți oameni. Găsești broasca ascunsă în baltă?

Provocarea zilei pentru tine

Testul pe care ți-l vom prezenta și noi astăzi are puterea de a ne îmbunătăți abilitățile cognitive și de a promova sănătatea generală a creierului uman. Beneficiile rezolvării acestui puzzle trec dincolo de stimularea intelectuală, spun specialiștii în psihologie și psihiatrie.

Experții spun că rezolvarea unor astfel de teste conduce, în timp, și la reducerea nivelului de stres, încurajează gândirea creativă, precum și abilitățile de rezolvare a problemelor complicate. Ești pregătit să îți testezi priceperea vizuală și nivelul de dezvoltare a funcțiilor tale cognitive?

Sarcinile pe care trebuie să le bifezi

Dacă ești gata să dai curs provocării de astăzi, accesează imaginea încărcată în galeria foto a acestui articol. Atenție! Să ai la îndemână, de asemenea, și un cronometru.

Așa cum te-am obișnuit deja, ai la dispoziție un timp limitat pentru a rezolva această problemă. Setează cronometrul la 11 secunde. În acest timp limită, trebuie să te concentrezi pentru a identifica locul din imagine în care se află litera E. Dacă ești atent la detalii, nu trebuie să îți faci griji deloc!

Citește și: Iluzia optică pentru oamenii cu ochi de șoim. Găsești pisica ascunsă printre cactuși?

Unde se află litera E din imagine?

În sala de clasă ilustrată în imagine vei observa mulți elevi, o profesoară, multe cărți, postere colorate, o tablă unde cadrul didactic a notat informații utile pentru copii. În tot acest fundal vibrant se află o literă care a fost ascunsă inteligent, anume E. Se integrează perfect în mediul ce o înconjoară.

Provocarea ta este să găsești litera E în maximum 11 secunde. Potrivit analizelor efectuate în mediul online, doar utilizatorii cu atenție bine dezvoltată reușesc să rezolve această sarcină în timpul limită stabilit. Ai nevoie de răbdare, perseverență și un ochi atent pentru detalii.