Lista actualizată a țărilor considerate zone roșii. Reguli noi la granițele României

Lista actualizată a țărilor considerate zone roșii. Reguli noi la granițele României

Astăzi a fost publicată lista actualizată cu ”zonele roşii”, fiind expuse primele 5 țări cu cele mai multe cazuri  de corona virus confirmate, dar și cu cele mai multe decese. Pentru aceste țări este impusă carantina instituţionalizată timp de 14 zile.

Care sunt țările considerate „zone roșii”

Lista a fost publicată pe site-ul INSP, iar ţările considerate ”zone roşii” sunt: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran. Potrivit regulilor stabilite de autorități în contextul stării de urgență, cetăţenii români care se întorc din aceste ţări în această perioadă vor fi plasați în carantină instituţionalizată timp de 14 zile.Pentru cetățenii români care se întorc în țară din ”zonele galbene”, se impune izolarea la domiciliu timp de 14 zile. Potrivit INSP, toate persoanele care revin în țară după o călătorie internațională vor fi supuse acestui regim de izolare la domiciliu. Aceste reguli au intrat în vigoare de astăzi, 25 martie, de la ora 00:00.

În prezent, Italia numără 69,176 cazuri infectate și 6,820 de decese, Spania se clasează pe locul 2 cu 42,058 de cazuri infectate și 2,991 de morți, iar Germania se află pe locul al 3-lea cu 32,991 cazuri infectate și doar cu 159 de morți. Pe locul 4, la o distanță mică de Franța, se află Iran, cu 24, 811 cazuri infectate și cu 1,934 morți, iar pe al 5-lea loc se află Franța cu 22,304 cazuri și 1,100 morți.

 

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI