Lingouri dintr-un metal misterios, descoperite pe fundul mării. Oamenii de știință sunt uimiți

de: Ana Chivu
22 06. 2019

Arheologii au făcut descoperiri uimitoare! Aceștia au găsit lingouri dintr-un metal misterios care ar putea avea provenineța din Atlantida.  „Descoperirea lingourilor a fost asociată cu Atlantida, pentru că, în «Critias», Platon menţionează metalul, ca fiind prezent pe continentul misterios şi folosit pentru decorarea templului lui Poseidon.”

Lingouri găsite pe fundul mării. Arheologii au făcut descoperirea șocantă

Numeroase lingouri dintr-un metal misterios au fost găsite pe fundul Mării Meditenare, în largul Siciliei. Acestea ar putea fi din Atlantida. Arheologii italieni au descoperit cele 39 de lingouri, care au fost atent analizate. Platon a atins și el subiectul legendar al insulei Atlantida, însă nimic nu a adus dovada concretă a existenței sale.

Obiectele în cauză aveau formă dreptunghiulară și se aflau în jurul unei epave care s-a scufundat în ape mai puțin adânci, la o distanță de 300 de metri de portul orașului italian Gela. Ambarcațiunea se pare că ar fi eșuat în urmă cu 2.600 de ani, fiind descoperită în anul 1988, la doar câțiva metri adâncime. Corabia ar fi fost din Grecia sau din Asia Mică și se îndrepta spre Sicilia, conform arheologilor.

Lingouri dintr-un metal misterios au fost descoperite pe fundul mării

Descoperirea care relansează legenda

Descoperirea „deschide importante perspective pentru cercetări ştiinţifice şi studierea străvechilor rute de aprovizionare cu metale din Mediterana antică”, conform lui Sebastiano Tusa, arheolog la Oficiul Maritim din Sicilia.„Cunoşteam oricalcul graţie textelor străvechi şi câtorva obiecte decorative”, a precizat într-un comunicat acelaşi cercetător.

Se pare că metalul misterios este, de fapt, un aliaj între aramă și zinc, potrivit istoricilor. Anaizele la care au fost supuse lingourile au arătat că au: un procent de 75-80% de aramă, 15-20% de zinc, dar şi urme infime de nichel, plumb şi fier. „Descoperirea confirmă faptul că, la un secol după ce a fost înfiinţat, Gela devenise un oraş bogat, cu artizani specializaţi în producţia de artefacte preţioase”, a explicat sursa citată.