Limbile străine pe care le înveți cel mai greu. Trebuie să te chinui mult să le pronunți cuvintele, doar 1% dintre români reușesc
Învățarea unei limbi străine oferă multiple avantaje, de la dezvoltarea abilităților de comunicare la crearea de noi oportunități profesionale și culturale. Totuși, anumite limbi sunt foarte dificile de învățat de la început și necesită un efort suplimentar.
Japoneza, araba și islandeza se numără printre cele mai greu de învățat limbi, iar pe această listă se regăsesc și alte limbi complicate.
Cele mai dificile limbi străine pe care le poți învăța
Japoneza
Este utilizată de aproximativ 128 de milioane de vorbitori nativi și este limba oficială a Japoniei. Învățarea acestei limbi poate fi o provocare, în special din cauza sistemului său de scriere, care implică memorarea a sute de caractere pentru a obține fluența.
Araba
Araba este limba maternă a aproximativ 315 milioane de persoane și este vorbită în Orientul Mijlociu, dar și în nordul și nord-estul Africii. Această limbă este considerată foarte greu de învățat, în principal din cauza alfabetului său unic, care de obicei nu include vocalele. În plus, araba are puține asemănări lexicale cu alte limbi, inclusiv engleza.
Mandarina
Printre cele mai complicate limbi străine se află și mandarina, care este vorbită de aproximativ 909 milioane de oameni și este folosită în regiunile de nord și sud-vest ale Chinei.
Limba cantoneză
Cantoneza este un dialect al limbii chineze, folosit în sudul Chinei, având în jur de 59 de milioane de vorbitori.
La fel ca mandarina, cantoneza este o limbă tonală, dar se diferențiază prin cele opt tonuri distincte necesare pentru pronunțarea cuvintelor, ceea ce este dublu față de tonurile din mandarină.
Trebuie să te chinui mult să le pronunți cuvintele
Coreeana
Printre cele mai greu de învățat limbi străine se numără și coreeana. Este vorbită în Coreea de Sud și Coreea de Nord, având în jur de 77 de milioane de vorbitori. Unul dintre aspectele provocatoare ale acestei limbi este pronunția, în care consoanele duble se pronunță diferit față de cele simple.
Maghiara
Gramatica limbii maghiare se structurează pe un sistem de cazuri, având 18 forme de declinare pentru substantive. Aceste cazuri afectează modul în care cuvintele se combină și determină inflexiunile acestora.
Limba maghiară conține mai multe vocale (á, é, í, ó, ö, ő, ú, ü, ű) și grupuri de consoane (cs, gy, ly, ny, ty, sz, zs), care pot reprezenta o provocare pentru vorbitorii altor limbi.
Limba vietnameză
Vietnameza este vorbită în Vietnam de aproximativ 68 de milioane de persoane. Această limbă are șase tonuri distincte, care afectează sensul fiecărui cuvânt.
În plus, diversitatea vocalei constituie o provocare pentru cei care vorbesc alte limbi.
Islandeza
Ca multe alte limbi străine dificile, islandeza folosește un sistem care atașează diverse terminații de cuvinte, oferindu-le astfel un alt rol gramatical sau o semnificație diferită.