Legumele care sunt flori, de fapt. Le consumi mereu fără să îţi dai seama de asta

de: Ioana Bucur
01 04. 2024

Știm deja controversele din jurul roșiilor, care sunt considerate de mulți un fruct, dar mai există un produs pe care îl consumăm foarte des, însă îl încadrăm în categoria greșită. Află, din rândurile de mai jos, care sunt legumele care sunt flori, de fapt.

Legumă, fruct sau floare?

Cine ar fi crezut că produse banale, pe care consumăm zi de zi și pe care le vedem pe rafturile oricărui magazin pot genera și acum dezbateri intense cu privire la categoria de alimente din care fac parte.

Dezvăluirea că roșiile, vinetele, ardeii, castraveții și dovlecii nu sunt legume, ci fructe, a făcut furori în rândul oamenilor, însă nu sunt singurele pe care le încadrăm greșit.

Aceste dezbateri și erori pot lua naștere și din pricina faptului că „legumă” este, de fapt, un nume generic dat unor vegetale, neexistând o definiție clară a termenului.

Fructul, în schimb, este definit ca un produs ce apare și se dezvoltă din pistulul unei flori fecundate și care conține semințe.

Care sunt legumele care sunt flori, de fapt

Specialiștii au adâncit însă confuzia, dezvăluind care sunt legumele care sunt flori. Este vorba despre un produs ce a devenit tot mai popular la noi în țară, în ultimii ani, datorită substanțelor benefice pe care le are în compoziție: broccoli.

De fapt, broccoli este o floare ce nu a apucat să se maturizeze, ce se recoltează înainte de a înflori. Dacă este lăsat să se dezvolte în continuare, fiecare mic mugur verde se desface în patru petale galbene.

Aparține familiei brassica, din care mai fac parte și conopida, varza și varza kale. După cum știm deja, poate fi consumat gătit, dar și crud.

Te-ar putea interesa și: Legumele care înlocuiesc cartofii în post. Carmen Brumă, sfaturi preţioase pentru a nu te îngrăşa în această perioadă

Foto: Profimedia

Ce spun specialiștii

Specialiștii spun că acest aliment ar avea efecte benefice asupra organismului uman. Consumul regulat de broccoli gătit la abur scade riscul de boli cardiovasculare prin reducerea cantității totale de colesterol din organism, a arătat un studiu realizat de Nutrition Research.

Un alt studiu din SUA a constatat, de asemenea, că adăugarea legumelor în dietă, în special a legumelor brassica precum broccoli, poate reduce riscul apariției bolilor de inimă.

Te-ar putea interesa și: Legumele recomandate pentru consumul zilnic. Foarte puțini români le mănâncă, din păcate