Leguma pe care trebuie să o mănânci obligatoriu vara. Toți românii trebuie să și-o pună zilnic în salată

Leguma pe care trebuie să o mănânci obligatoriu vara. Toți românii trebuie să și-o pună zilnic în salată
Descoperă leguma care te răcorește vara, pe caniculă

Castraveții au un gust bun, răcoritor și un conținut ridicat de apă. Pot ajuta la ameliorarea deshidratării și sunt plăcute de mâncat în această perioadă. Oamenii mănâncă castraveți ca mâncare sărată, dar este un fruct. De asemenea, apare și în unele produse de înfrumusețare. Când ne aflăm în perioade ca aceasta, de caniculă, simpaticul fruct ne poate răcori și menține hidratați.

Castraveții, prietenii noștri pe caniculă

Pentru mulți argumentul dacă castraveții sunt fructe sau legume este încă în plină dezbatere. Dieteticienii, experții în îngrijirea pielii, profesioniștii în fitness și wellness sunt de acord că aceste legume sunt unul dintre cele mai ieftine, ușor accesibile și cele mai bune alimente prietenoase pentru vară.

Cu toții am crescut cu bătrânii noștri care lăudau proprietățile calorice și hidratante scăzute din castraveții din grădină. Dar nu se oprește aici, castravetele are numeroase beneficii și pentru piele. Profilul nutrițional dat de castraveți ne poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate.

Nutriționiștii spun că ar trebui să consumăm castraveții fie cruzi sau ca salată sau sub formă de suc. Indiferent cum, sunt delicioase și bune pentru piele. Castraveții pot ajuta la tratarea și prevenirea mai multor probleme ale pielii, deoarece sunt plini de antioxidanți.

În același timp conțin vitamine precum A, B1 și C, biotină esențială și potasiu. Nutriționiștii mai spun că sunt bogați și în substanțe nutritive. Castraveții  pot ajuta la pierderea în greutate și la menținerea echilibrului hidric al corpului.

Rețetă rapidă de detoxifiere cu castraveți

Una dintre cele mai populare legume în timpul verii, castraveții sunt nu numai hrănitori, ci și versatili. Castraveții au un conținut ridicat de apă, ceea ce le face perfecte pentru zilele toride. În plus, acestea sunt bogate în antioxidanți, vitamina K și vitamina C. Sunt 96% apă și servesc ca o opțiune bună pentru a vă menține hidratat.

Luați câteva felii de lămâie sau câteva bețișoare de scorțișoară. Adăugați câteva felii de castraveți, câteva bucăți mici de ghimbir la 750 ml la un litru de apă și acoperiți recipientul.

Păstrați amestecul la frigider cel puțin cinci ore sau peste noapte. După ce se răcește consumați-l pe stomacul gol, mai ales în zilele caniculare. Veți resimți imediat efectele de hdiratare și răcorire.

Castraveții sunt  cele mai hidratante alimente

Preparatele simple vor face minuni pentru pielea ta și vor elimina toate problemele pielii, cum ar fi pielea pufoasă, ridurile, liniile și chiar celulita, mai spun nutriționiștii. Castraveții constau în mare parte din apă și conțin electroliți importanți.

Pot ajuta la prevenirea deshidratării pe timp cald sau după un antrenament. Pentru persoanele cărora nu le place apa potabilă, adăugarea de castraveți și mentă poate face mai atractivă leguma. A rămâne hidratat este esențial pentru menținerea unui intestin sănătos, prevenirea constipației, evitarea pietrelor la rinichi și multe altele. Castravetele este unul dintre cele mai hidratante alimente.

Unele cercetări au sugerat că nutrienții castraveților pot oferi beneficii pentru sănătatea pielii. Aplicarea feliilor de castraveți direct pe piele poate ajuta la răcirea și calmarea pielii și la reducerea umflăturilor și iritațiilor. Castraveții pot atenua arsurile solare. Așezate pe ochi, feliile de castravete pot ajuta la scăderea umflăturilor care apar, de obicei, dimineața.

Concluzie

Castraveții sunt siguri pentru majoritatea oamenilor de utilizat pe piele. Oamenii ar trebui să înceapă prin a aplica o cantitate mică. În același timp, când afară sunt grade multe, castraveții pot fi un aliment care ne poate răcori după-amiezele caniculare. Așa că nu evitați să aveți la masă acest fruct.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI