Leguma ieftină care prelungește durata de viață a oamenilor. Specialiștii au dat verdictul clar
Există multe alimente sănătoase, care au un efect benefic asupra organismului nostru. Specialiștii recomandă consumul intens de legume și fructe, dar se pare că una dintre acestea este sănătate curată, face minuni! Cine o consumă, trebuie să știe că va trăi mai mult, este dovedit științific!
Leguma care îți poate prelungi viața
Un cercetător a făcut o descoperire surprinzătoare: putem trăi până la 100 de ani dacă mâncăm, zilnic, un aliment foarte ieftin, care se găsește la orice magazin. Este celebru și îndrăgit, poate fi gătit într-o mulțime de moduri și face minuni pentru organism, reușind să îl păstreze într-o formă bună pentru cât mai mulți ani.
Dan Buettner este cel care a făcut analiza și a ajuns la o concluzie clară. Astfel, a constatat că oamenii din aceste zone trăiesc cel mai mult: Ikaria în Grecia, Okinawa în Japonia, Nicoya în Costa Rica, Loma Linda în California și pe insula italiană Sardinia.
Aceștia au un stil de viață diferit, mult mai sănătos, o dietă alimentară bogată în legume, fructe și verdeață. Astfel, oamenii de știință spun că de aici li se trage viața extrem de îndelungată.
„În fiecare zonă albastră pe care am vizitat-o, fasolea și alte leguminoase reprezentau o parte importantă a dietei zilnice”, a spus Buettner pentru CNN.
Beneficiile pe care le are fasolea pentru sănătate
Fasolea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fiind bună mai ales pentru persoanele care adoptă o dietă vegetariană sau vegană. De asemenea, conține o gamă largă de minerale precum fier, magneziu, fosfor și potasiu, care contribuie la funcționarea optimă a organismului.
Fasolea este renumită pentru conținutul său ridicat de fibre. Fibrele dietetice joacă un rol crucial în menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația și asigurând un tranzit intestinal sănătos. De asemenea, fibrele pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul de diabet de tip 2.
Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea sănătății inimii. Fasolea conține cantități semnificative de potasiu și magneziu, minerale care ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conținutul ridicat de fibre și proteine vegetale poate reduce nivelul de colesterol LDL (colesterolul „rău”), scăzând riscul de boli cardiovasculare.
Datorită conținutului său ridicat de fibre și proteinelor, fasolea poate contribui la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Fibrele oferă senzația de sațietate și pot ajuta la controlul poftei de mâncare, reducând astfel consumul excesiv de alimente.