08 feb. 2023 | 22:55

Leguma de 2 lei care este mai bună decât un medicament. Se caută peste tot, ce recomandă specialiștii

Diverse
Leguma de 2 lei care este mai bună decât un medicament. Se caută peste tot, ce recomandă specialiștii
Leguma de 2 lei care este mai buna decat un medicament. Se cauta peste tot, ce recomanda specialistii

Foarte multe persoane aleg să-și trateze anumite dureri sau afecțiuni în mod natural, fără să apeleze la tratamentele medicamentoase. Una dintre cele mai căutate legume din piețe este utilizată pe post de leac naturist, potrivit femeilor în vârstă din mediul rural. Despre ce ar fi vorba.

Cum îți poți întări organismul consumând gulii

Puțini sunt cei care știu că guliile nu sunt doar gustoase, ci au și proprietăți benefice asupra organismului nostru, susțin specialiștii.

Potrivit experților, aceste legume, care costă numai 2 lei la orice piață sau centru comercial din țară, ar regla nivelul glicemiei, ar ajuta la întărirea oaselor, precum şi prevenirea anemiei.

În mediul rural și nu numai, guliile sunt considerate un remediu eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii. De asemenea, aceste legume sunt extrem de versatile, întrucât se pot servi natur, amestecate în salată, în crustă de pesmet sau fierte cu ceapă.

Guliile sunt înrudite cu legume precum conopidă, ridichi, varză sau broccoli, fiind bogate în substanțe nutritive benefice organismului uman. Gulia nu conține deloc grăsimi, motiv pentru care medicii nutriționiști o recomandă în toate dietele.

Mai mult, studiile arată că guliile sunt bogate în glucozinolaţi, substanţe antioxidante, care îți întăresc organismul și previn apariția unor boli și afecțiuni severe.

Sucul de gulie ajută la eliberarea toxinelor din organism, conține vitamina B6, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la formarea hemoglobinei si vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

O altă proprietate a acestei legume miraculoase ar fi faptul că guliile combat contracțiile musculare. De aceea, specialiștii sfătuiesc românii să bea, la micul dejun, câte un pahar de suc de gulie, pentru a evita formarea cârceilor.

Citește și Alimentul nebănuit care te ajută să slăbești. Ce s-a descoperit într-un studiu de la Harvard

Sucul de gulie ar ajuta la întărirea sistemului imunitar

Persoanele care suferă de diabet pot consuma regulat gulii, pentru ca nivelul zahărului din sânge să se regleze, potrivit studiilor medicale.

Un alt aliment extrem de sănătos pentru organism, menit să ajute la întărirea sistemului imunitar, în special în perioada mai rece a anului, este avocado.

Conform experților, fructul de culoare verde proteajază ficatul, conţine glutation şi vitaminele C şi E, care acţionează ca antioxidanţi pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja celulele hepatice de daune, notează experții în nutriție.

Avocado conține vitaminele E şi K, elemente antiinflamatoare care protejează ficatul de efectele nocive. Grăsimile sănătoase din avocado pot, de asemenea, regla nivelul de colesterol.

Citește și Alimentele magice pentru ficatul tău. Ce beneficii miraculoase au

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro