Leguma cu care trebuie să ștergi mereu oglinda din baie. Va rămâne imaculată zile la rând

Leguma cu care trebuie să ștergi mereu oglinda din baie. Va rămâne imaculată zile la rând
Cum să cureți oglinda cu o legumă?

Gospodinele caută din ce în ce mai multe trucuri simple și ieftine care să le reducă toate cheltuielile casei. Cu siguranță puține doamne știu această metodă fabuloasă pentru a șterge oglinda din baie. Specialiștii au descoperit că o legumă te poate ajuta în timpul acestui proces. Este vorba despre leguma care este cel mai des consumată de români la prânz sau cină. Iată cum trebuie să procedezi!

Truc util: cum să cureți oglinda cu o legumă

Cele mai multe doamne caută din ce în ce mai des trucuri utile pentru casă. Majoritatea gospodinelor își doresc să aibă o locuință impecabilă și să reducă din cheltuielile făcute pe produsele speciale din supermarket-uri. Experții susțin că există metode simple și la îndemână pentru curățenia din toate camerele.

Cu siguranță un număr mare dintre acestea au întâmpinat probleme cu oglinda din baie care este mereu pătată de urme de săpun și picături de apă. Nu trebuie să îți mai faci griji pentru că poți să utilizezi o simplă legumă în acest proces. Mai exact, ai nevoie de un cartof pe care să îl tai la jumătate și să îl freci de oglindă.

Pulverizează puțină apă pe toată suprafața, iar mai apoi șterge totul cu o cârpă după ce folosești cartoful. Vei observa diferențe chiar de la prima folosire. De asemenea, această opțiune rapidă și ieftină te poate scăpa de o sumă frumușică pe care o lași la supermarket-uri pentru produsele pe care le cumperi în mod normal.

Alte metode simple

  1. Oglinda se şterge de praf începând de sus în jos şi de la stânga la dreapta. Ia un ziar vechi, rulează-l ca un tampon, îmbibă-l cu alcool tehnic şi curăţă oglinda.
  2. O altă soluţie e să îmbibi ziarul cu o soluţie compusă din două părţi de apă şi una de oţet. Apoi ştergi cu un tampon de ziar uscat.
  3. Poţi încerca şi cu o bucată de hârtie absorbantă pe care ai pus câteva picături de amoniac.
  4. Dacă oglinda e acoperită de o peliculă sau vrei să eviţi aburirea, şterge totul cu o cârpă pe care ai pus câteva picături de glicerină.
  5. O oglindă foarte murdară se curăţă cu ajutorul unei paste făcute din: 1/3 cretă flotată (cretă măcinată foarte bine, purificată prin spălare cu apă plată şi apoi zvântată), 1/3 apă şi 1/3 alcool tehnic. Aplică această pastă uscată mai întâi pe o bucată de pânză şi freacă delicat oglinda cu o lavetă din microfibre, specială pentru geamuri.
  6. Tot pentru oglinzile îmbâcsite poţi încerca un amestec de alcool denaturat, oţet alb şi apă (un pahar de alcool şi unul de oţet la o găleată de apă).
Urmăriți Playtech.ro și pe