Leguma cu care trebuie să hrănești găinile din curtea ta, de fapt. Beneficiile nebănuite pe care le are
Dacă locuiești la casă, mai mult ca sigur îngrijești și de câteva animale. Printre cele mai comune se numără găinile. Nu este dificil să le crești, pentru a te bucura de ouă sau carne de pe urma lor. Playtech Știri îți arată care este leguma cu care trebuie să hrănești găinile din curtea ta pentru ca păsările să crească sănătos.
Leguma cu care trebuie să hrănești găinile din curtea ta
Produsele cu care hrănești păsările din curte sunt foarte importante. Deși la o primă vedere ar putea să pară irelevante, ele influențează creșterea și dezvoltarea lor. Este esențial ca găinile din curte să aibă parte de o „dietă” echilibrată și nutritivă. Știai că există o legumă des consumată de oameni, care este recomandată și în cazul păsărilor?
S-ar putea să sune surprinzător. Adevărul este că specialiștii recomandă românilor care au găini în curte să le hrănească, printre altele, și cu legume și fructe proaspete. Astfel, păsările de curte pot fi hrănite cu verdeață, cum ar fi urzici, păpădie sau lobodă, dar și cu morcovi, varză, dovlecei sau spanac.
Nu despre aceste legume este vorba în materialul de astăzi, însă. Știai că usturoiul este foarte benefic pentru păsări? Este bine ca găinile din curte să fie hrănite cu această legumă, în cantități moderate. Poți adăuga usturoi în apa de băut a găinilor, precum și în hrana puilor crescuți la incubator.
Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum poate influența adăugarea de usturoi în apa sau hrana găinilor creșterea și dezvoltarea lor. Leguma are multe beneficii importante, la care probabil nu te-ai gândit sau pe care nici nu le-ai știut.
Ce beneficii are usturoiul pus în apa sau hrana găinilor
Usturoiul adăugat în apa sau hrana găinilor din curte stimulează sistemul imunitar al păsărilor. Leguma prezintă în compoziția sa compuși bioactivi, cum ar fi alicina, care are proprietăți antimicrobiene și antivirale. Pe lângă faptul că încurajează dezvoltarea sistemului imunitar, usturoiul ajută și la prevenirea de boli în cazul păsărilor.
De asemenea, leguma acționează și drept agent antiparazitar. Cu alte cuvinte, odată adăugată în apa sau în hrana păsărilor din curte, combate și previne infestarea cu diverși paraziți interni și externi, care afectează creșterea sănătoasă a acestora.
Usturoiul poate să stimuleze și secreția de enzime digestive în cazul găinilor. Specialiștii au explicat că, astfel, proprietarii de astfel de păsări de curte pot să se asigure că animalele au o digestie sănătoasă, lucru esențial pentru o creștere sănătoasă.
Nu rare sunt cazurile în care găinile sunt descoperite cu infecții fungice. Dacă vrei să eviți să te confrunți cu astfel de situații, este bine să dai găinilor să bea sau să mănânce usturoi. Leguma conține substanțe active care au proprietăți antifungice, contribuind astfel la prevenirea infecțiilor.