Leguma care îți potolește foamea aproape imediat. Toți românii trebuie să o consume des

de: Năstase Mirabela
19 04. 2021

Care este leguma care îți potolește foamea rapid și ce alte beneficii mai are. Este vorba chiar despre ridichi, iar includerea lor în alimentația zilnică este char necesară.

Leguma care îți potolește foamea aproape imediat

Unde mai pui că primăvara, tarabele piețelor abundă de ridichii roșii, vedete în salatele proaspete. Astfel de legume au numeroase beneficii asupra organismului, întrucât au foarte puține calorii, dar sunt și bogate în vitamina C. Numai 100 de grame de ridichi roșii au cca 20% din necesarul zilnic al organismului. În plus, aceeași cantitate de ridichi au numai 16 kcal și 1,6 grame de fibre. Așadar, ai numai motive să le incluzi în dietă.

Trebuie spus și că ridichile sunt de mai multe feluri: ridichile albe sunt mai dulci și sunt mai cărnoase, ridichile roșii și negre pot să aibă un gust mai condimentat, ușor picant chiar.

Cele roșii au și următoarele substanțe nutritive, precum: piridoxină (vitamina B6), niacină (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2) și vitaminele A, C, E, K. Ca minerale, se regăsesc și minerale ca: fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul. Ridichile mai conțin și proteine, carbodidrați și electroliți, precum sodiu și potasiu.

Ridichile previn apariția cancerului

Ridichile roșii au multe substanțe active care pot să prevină apariția cancerului la colon, la sân sau ovarian. Astfel, sulforafanul, un compus organic ce stimulează producția unor enzime benefice menține celulele sănătoase și elimină toxinele care duc la apriția cancerului.

Ridichile mențin inima sănătoasă

Ele au capacitatea de a menține inima sănătoasă, prin conținutul de antocianină, un flavonoid ce le oferă culoarea specifică și care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular. Aceste legume reglează și colesterolul și elimină toxinele din sânge.

Ridichile te scapă de kilogramele în plus

Au un conținutul ridicat de fibre și de apă, iar asta te ajută să slăbești. Au și conținut scăzut de calorii, motiv pentru care majoritatea nutriționiștilor recomandă consumul de ridichi.

Ajută digestia

Ridichile ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos și au capacitatea de a regla nivelul colesterolului.

Ridichile mențin pielea sănătoasă

Ridichile au un conținut de vitamine precum C, B, zinc şi fosfor, iar ele menţin pielea sănătoasă și netedă. Vitamina C hidratează pielea, dar o protejează și împotriva radiațiilor UV.

Când sunt interzise ridichile

Trebuie spus că ridichile nu sunt recomandate oricui. Persoanele care suferă de tiroidă nu ar trebui să consume ridichi în exces, deoarece pot să apară dezechilibre hormonale. Nici cei care au pietre la vezica urinară nu trebuie să facă exces, ci mai bine consultă un medic înainte de a mânca ridichi. Totodată ridichile sunt contraindicate celor care suferă de afecțiuni digestive acute: gastrită, diaree, sau colită.