Lege șoc propusă de AUR. Cum vor să oprească ”jaful din bani publici”

Lege propusă de AUR. Reacția internauților

Ce lege a propus formațiunea controversată AUR? Cum își doresc membri partidului controversat să oprească „jaful din banii publici”? Care au fost reacțiile internauților la auzul inițiativei lor?

Lege propusă de AUR. Iinițiativa de a pune capăt „jafului din bani publici”

AUR anunță că urmează să renunțe la subvenția de peste 1.5 milioane de lei care este acordată tuturor formațiunilor pe luna ianuarie, ulterior va iniția o lege prin care „să fie oprit acest jaf din banii publici”.

„Panică între oamenii sistemului: AUR refuza banii publici!! Ceva ce nu a facut, până acum, nici un partid! „Din ce se intreține AUR?” E simplu, facem totul cu costuri minime, nu avem clientelă de întreținut, nu avem datorii către „sponsori”, nu plătim campanii în mass media și – mai ales – nu vrem să ne batem joc de banii românilor, așa cum fac ei, de 30 ani!”, a fost mesajul partidului de pe pagina oficială de Facebook.

De ce sume au beneficiat partidele în luna ianuarie?

Reprezentanții celei mai controversate formațiuni de la noi au anunțat în cursul zilei de marți că renunță la subvenția de 1.546.315 lei acordată partidelor în parte pentru luna ianuarie, arată informații transmise de către AEP. Aceștia își propun să inițieze un proiect de lege prin care „să fie oprit acest jaf din bai publici”. Autoritatea Electorală Permanentă a transmis luni că a acordat subvenții partidelor în luna în curs în valoare de 19.843.634 lei.

PSD – 7.640.197 lei
PNL – 6.476.964 lei
USR – 2.056.942 lei
AUR – 1.546.315 lei
PMP – 399.741 lei
Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate – 1.434.651 de lei
Pro România – 288.821 lei

Detalii abordare AUR

„În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca «subvenţie» partidelor politice – şi asta, doar pentru luna ianuarie. La nivelul intregului an, aproape 50 de milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice. Noi, Alianţa pentru Unirea Românilor, suntem sigurii care nu vor lua aceşti bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniţia o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, arată o postare de marți a partidului pe rețeaua oficială de socializare.

  • Reacțiile internauților

„Nu refuzați nimic, ei oricum o să si-i însușească, luați tot ce se poate lua și faceți ce știți că îi bine cu ei! SUCCES!”, „Nu vă lăsați păcăliți de neocomuniștii care spun cã dreptul vostru este irelevant ci grupul conteazã. Dacă cedați dreptul individual vor găsi întotdeauna un grup mai important decât voi!”, „Mai bine îi luați și construiți ceva, reparați o biserica, faceți o cantina sociala, un adăpost pentru oamenii străzii”, „Super super tare să înțeleagă și ceilalți guvernanți ce trebuie să facă felicitări în continuare”, au fost câteva din reacțiile românilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI