Laura Codruța Kovesi, încă o victorie răsunătoare. Au pierdut categoric în fața procuroarei europene

Laura Codruța Kovesi, încă o victorie răsunătoare. Au pierdut categoric în fața procuroarei europene

Laura Codruța Kovesi a bifat încă o victorie. Inspecția Juridică a pierdut în fața fostei șefe a DNA la Înalta Curte.

Încă o victorie de partea Laurei Codruța Kovesi

Pe 24 iunie 2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară (IJ) față de Kovesi, acuzată că nu a respectat confidențialitatea lucrărilor și a inserat într-un comunicat de presă bucăți din discuțile purtate la sediul DNA Ploiești, care constituiau probe în dosarul familiei Cosma instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

„Pentru nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004”, acuza IJ.

Un complet civil de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins definitiv, marți, recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva unei decizii a CSM prin care Consiliul a ales să nu o sancționeze disciplinar pe fosta șefă a DNA, pe care inspectorii judiciari o acuzau că ar fi încălcat statutul magistraților.

„Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 iunie 2020”, se arată în minuta ÎCCJ.

  • Decizia vine după ce procurorul a câștigat la CEDO un proces împotriva statului român, iar magistrații Curții Europene au arătat că revocarea ei din funcție a fost abuzivă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI