Ladislau Boloni a fost umilit în Belgia! Motivul incredibil pentru care a fost demis după doar 25 de zile

de: Andrei Simion
14 09. 2020

Ladislau Boloni a avut cel mai scurt mandat de antrenor al carierei. A fost dat afară de Gent la doar 25 de zile de la numirea sa. Formaţia sa pierduse patru din primele cinci partide de campionat. Dar cea mai mare problemă a fost legată de relaţia glaciară cu mare parte din jucătorii importanţi din lot. Practic, fotbaliştii au fost cei care au insistat ca Ladislau Boloni să fie schimbat. Asta după ce s-au plâns că pregătirea tactică pentru meciuri lipseşte cu desăvârşire. Şi fanii formaţiei belgiene au cerut demiterea antrenorului român.

Ladislau Boloni, înlocuit chiar de secundul său! Ce a spus preşedintele lui Gent

Ladislau Boloni a fost demis cu doar o zi înainte de un meci extrem de important. Gent o va înfrunta marţi, de la ora 21:00, pe Rapid Viena, în turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor. În campionat, formaţia lui Boloni este pe locul 16 în clasament, cu trei puncte obţinute în primele cinci etape.

„A fost decizie dificilă. I-am spus adio lui Laszlo Boloni. A fost o greșeală, pentru care îmi asum responsabilitatea. Am judecat eronat situația și poate că m-am grăbit în urmă cu câteva săptămâni. Trebuie să recunosc acest lucru. Să fiu sincer, de când sunt președinte am întâlnit rareori o asemenea opoziție din partea fanilor și a jucătorilor. ‘Meciul’ nu era acolo și asta nu e vina antrenorului. A fost o hotărâre proastă. Punct”, a declarat preşedintele lui Gent, Ivan De Witte.

Pentru meciul cu Rapid Viena, din Liga Campionilor, fostul asistent al lui Boloni va prelua funcţia de principal. Wim De Decker a fost secundul antrenorului român atât la Gent, cât şi la Antwerp. Rămâne de văzut dacă acesta va fi păstrat în funcţie şi după meciul de miercuri. Ladislau Boloni a fost acuzat că nu a făcut niciun fel de analiza tactică video pentru meciul pierdut în weekend cu Eupen. Românul a negat această variantă.