”Lacul de deasupra oceanului”, un fenomen inedit care atrage curioși. Unde și cum se produce VIDEO

”Lacul de deasupra oceanului”, un fenomen inedit care atrage curioși. Unde și cum se produce VIDEO
”Lacul de deasupra oceanului”, un fenomen inedit care atrage curiosi. Unde si cum se produce VIDEO

De multe ori, observi o imagine care pur și simplu nu coincide cu realitatea. De fapt, internetul este plin de iluzii optice, fiind și cazul lacului Sørvágsvatn sau așa cum mai este denumit, ”lacul de deasupra oceanului”.

Unde se află ”lacul de deasupra oceanului”

Acest lac superb se află aproape de marginea unei stânci. De asemenea, este deasupra nivelului mării și se pare că are unele dintre cele mai frumoase vederi din jurul insulelor Feroe. Pregătește-te ca mintea ta să fie puțin confuză, acest lucru pentru că este o destinație obligatorie dacă ajungi în Danemarca. Această experiență ar fi una cu adevărat de neuitat.

Iluziile optice ne-au intrigat de secole. Când se găsesc în natură, aceste minuni sunt mai convingătoare și mai fascinante. Lacul Sørvágsvatn este numit „lacul de deasupra oceanului” și îți va oferi o perspectivă complet nouă. Cunoscut și sub numele de Lacul Leitisvatn, această minune naturală este cel mai mare lac de pe Insula Vagar din Insulele Feroe.

În special, insula însăși a deținut un rol istoric în timpul ocupării britanice a insulelor Feroe în Al Doilea Război Mondial. Fiind situat lângă câteva puncte geopolitice importante, britanicii au continuat și au construit un aerodrom pe Insuelel Feroe pentru a putea fi folosit împotriva potențialelor nave de război germane. Inginerii britanici au construit în secret aeroportul la vest de lacul Sørvágsvatn.

Cum se formează iluzia optică

Insulele Feroe reprezintă un arhipelag autoguvernat și fac parte din regatul Danemarcei. În mod tradițional greu de accesat, insulele sunt conectate prin tuneluri rutiere, poduri, feriboturi și drumuri. Atât cei care fac drumeții cât și observatorii păsărilor sunt atrași de aceste insule. Lacul Sørvágsvatn la rândul său, datorită iluziei optice a atras fotografi și pasionați ai naturii de-a lungul anilor.

La 100 de metri desupra lacului, într-un anumit unghi are loc o iluzie optică ce face lacul să pară mai sus decât Oceanul Atlantic de Nord. Cu toate acestea, lacul se află la doar 30 de metri deasupra nivelului mării. Deci, iluzia optică este un rezultat convingător și tototdată uluitor atunci când folosești camera într-un anumit unghi.

Lacul se află, de fapt, pe o pantă ușoară și, deși pare să stea pe același nivel, nu este așa. Spre deosebire de celelalte destinații de vacanță care sunt prezentate pe Instagram, pentru a ajunge la Lacul Sørvágsvatn va necesita ceva mai mult decât deplasarea cu o mașină. Va trebui să iei un zbor către Insula Feroe Vágar, iar insula este ușor accesibilă din capitală printr-un tunel maritim care leagă insulele.

Durata călătoriei durează aproximativ 45 de minute de condus, în timp ce călătoria de la aeroport, 15 minute. Drumeția totodată durează aproximativ o oră și jumătate și , dacă vizitatorii afirmă că este o drumeție relativ ușoară, odată ce vei ajunge la marginea stâncii, te vei simți obosit. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Insulele Feroe este perioada iunie – august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI