La loc comanda. CSA Steaua nu poate promova în SuperLiga nici la finalul acestui sezon, FRF a făcut praf strategia „militarilor”

de: Sorin Barbu
09 08. 2023

CSA Steaua nu poate promova în SuperLiga nici la finalul acestui sezon, chiar dacă va ocupa un loc eligibil. Federația Română de Fotbal a emis un comunicat în care a explicat că „regulile jocului” nu pot fi schimbate în timpul campionatului. Mai mulți oficiali ai clubului armatei au sugerat că există sprijinului celor care conduc fotbalul în această speță dificilă.

Federația Română de Fotbal a explicat de ce nu poate promova CSA Steaua

CSA Steaua a jucat deja primul meci în Liga 2 și pentru că a început sezonul ca o entitate de drept public și nu ca una de drept privat nu are drept de promovare nici la mijlocul anului viitor, așa cum s-a întâmplat și la finalul campionatului trecut, când a terminat pe poziția secundă. Fanii echipei au sugerat că situația se poate schimba în scurt timp precizând că Federația Română de Fotbal a fost informată despre negocierile dintre cei care conduc clubul și mai mulți investitori.

„Federația Română de Fotbal nu a oferit nicio dispensă clubului CSA Steaua. De fapt, pentru evitarea oricărui dubiu, FRF nu poate acorda o dispensă punctuală unui anumit club (oricare ar fi acela).

Așa cum am mai precizat și cu alte ocazii, orice solicitare cu privire la modificarea formei juridice, însoțită de documentele aferente, va fi analizată de Federația Română de Fotbal la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment.

Imposibilitatea de promovare/participare în Liga I pentru cluburile de drept public reprezintă un impediment stabilit printr-o normă legală. Nu există nicio restricție pentru cluburile de drept public de a participa la orice altă competiție (inclusiv Liga 2 sau Cupa României) și, prin urmare, nicio posibilitate de a li se interzice câștigarea acestor competiții.

Reiterăm, de asemenea, cele menționate la punctul 1 de mai sus, în situația oricăror cereri ale unor cluburi de drept public cu privire la schimbarea formei de organizare vor fi analizate la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal aplicabil în acel moment”, se spune în comunicatul oficial al FRF, publicat de gsp.ro.

CSA Steaua, al treilea an fără drept de promovare. Ce soluții au conducătorii clubului din liga a doua

CSA Steaua a ajuns în liga a doua în anul 2020 și acesta ar fi al treilea an în care nu îndeplinește condițiile legale de promovare. Fanii echipei știu că în momentul de față trebuie să revină la varianta la care au sperat și la finalul sezonului trecut: modificarea Legii Sportului, inițiativă care a fost blocată în primăvara. O altă posibilitatea ar fi modificarea manualului de licențiere.

În primul meci din acest sezon, CSA Steaua a remizat la Târgoviște. Fanii echipei au protestat, după ce FCSB a fost acceptată pe stadionul din Ghencea.